Кмет във Франция бе заставен от правосъдието да бракосъчетае фреска

...
Кмет във Франция бе заставен от правосъдието да бракосъчетае фреска
Коментари Харесай

Френското правосъдие нареди на кмет да бракосъчетае французойка и турчин


Кмет във Франция бе принуден от правораздаването да бракосъчетае фреска гражданка и турски жител - нещо, което той отказвал да направи, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Републиканският прокурор в Дижон Оливие Каракош разпореди на кмета на Шалон сюр Соаон да бракосъчетае двойката до края на месец март идната година.

Двойката в действителност възнамерявала да подписа цивилен брак още през юли 2021 година, само че кметът Жил Платре отказвал да го направи, тъй като бил последовател на твърдата линия във връзка с миграцията и подозирал, че турският жених желае да се ожени за французойката, с цел да получи френско поданство. Двойката се обърнала към правораздаването и по този начин се стигнало до правосъдното решение.

Кметът пък бил даже в даден миг последовател на крайнодесния френски полемист и политик Ерик Земур.

Жил Платре не е прочут единствено с този случай. През 2015 година той още веднъж породи дискусия, като вкара единно меню в учебните столове на града и забрани там да се сервира храна без свинско. После настоя да се употребява и френски език на строителните обекти в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР