Ключовият фактор за есенното избухване на епидемията са , защото

...
Ключовият фактор за есенното избухване на епидемията са , защото
Коментари Харесай

Доц. Анастас Пашов: Ключовият фактор за есенното избухване на епидемията са училищата

" Ключовият фактор за есенното експлоадиране на епидемията са, тъй като то се случи навръх един инкубационен интервал време от отварянето на образователните заведения. Скокът при започване на октомври трябваше да бъде очакван, а даже да не беше, трябваше доста бързо да се реагирана това, което се вижда ", сподели пред БНР доцент Анастас Пашов от департамента по имунология на Българската академия на науките(БАН) във връзка растящия брой новозаразени с у нас:
" Аргументът учебните заведения да останат отворени беше, че няма задоволително регистрирани заболели или позитивни PCR за тази възраст. Това число зависи от ориентираното търсене, а в случай, че при децата тази болест протича в доста случаи безсимптомно. Предполагам, че доста от тези случаи са останали незабелязани и по-късно видяхме резултата от детонацията и дифузното разпространяване. Тези тихи, невидими случаи разпространиха заболяването през дома си и през контактите ".
 Още един преподавател загуби борбата с ковид Още един преподавател загуби борбата с ковид
Четвърти смъртен случай на преподавател, инфектиран с ковид. 49-годишна преподавателка по британски език в Севлиево е изгубила борбата с...
Доц. Пашов посочи, че съгласно научната литература главният мотор на епидемията са домашните контакти.
По думите му прекосяването на учениците на отдалечено образование е краткотрайна мярка, която цели ограничението и преодоляването на растежа на епидемията в границите на месец-два, а не става дума за непрекъсната форма на образование в електронна среда.
Изменчивостта на вируса не е главният проблем за Covid-19, акцентира ученият. Той предизвести да не се вземат безсистемно имуностимуланти, тъй като имунната система не е мощна или слаба, а казусът ѝ е какъв брой добре е настроена и " бърникайки " в нея елементарно може да бъде разтърсена.
На противоположно мнение е министърът на образованието: " Данните сега споделят, че учебните заведения не са най-епидемичната среда. Сегашното решение за затваряне на гимназиален стадий и рационално и уравновесено, добави той. Не би трябвало да пирстъпваме към спомагателни класове, в начален стадий онлайн образованието е по-неефективно, в сравнение с в гимназиален стадий ", сподели той. Министърът съобщи, че съгласно него не би трябвало да се затварят всички учебни заведения, а да се работи локално, според от данните по райони. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР