Ключът към зверското убийство на 11-годишната Никол в Бургас е

...
Ключът към зверското убийство на 11-годишната Никол в Бургас е
Коментари Харесай

Телефонът на Никол крие тайната за смъртта й

Ключът към зверското ликвидиране на 11-годишната Никол в Бургас е прикрит в телефона й, а в него има доказателства, уличаващи причинителя. Мобилният уред обаче е развален и всички опити той да бъде ремонтиран са блъснали на камък. Това оповестява Мнитор, базирайки се на източник, осведомен с следствието.

Телефонът на петокласничката бе открит в резервоар за боклук покрай мястото на изтезанието. По апарата няма следи от удари, само че по този начин или другояче той не работи.

"По всяка възможност мобилното устройство е било потопено във вода или залято с друга течност, с цел да бъде развалено съзнателно. Не е изключено да е употребен и различен механизъм за повреждането му ", разясниха проверяващи.

По предписание на прокуратурата телефонът е изпратен за техническа експертиза с съществена задача да се извади цялата информация от харддиска, в случай че това въобще е допустимо. "Възлагаме големи очаквания на тази експертиза, тя е най-важната и в случай че успеем, ще знаем какво е правила Никол в деня на убийството, с кого е говорила, какви известия е изпращала и получавала ", разясниха криминалисти.

На този стадий се знае само, че убитата ученичка и 15-годишният Иван, задържан за убийството й, не са водили никакви телефонни диалози нито в деня на убийството, нито когато и да било. Това е посочила експертизата на телефона на задържания осмокласник.

Двамата са комуникирали единствено през Фейсбук, само че пък профилът на Иван в обществената мрежа е заличен и досега не е ясно с кого той е поддържал връзка. За изтрития профил във Фейсбук е назначена обособена експертиза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР