Клубовете от Висшата лига подкрепиха единодушно подписването на нов тригодишен

...
Клубовете от Висшата лига подкрепиха единодушно подписването на нов тригодишен
Коментари Харесай

Висшата лига подписа нов колосален договор за тв-правата

Клубовете от Висшата лига поддържаха единомислещо подписването на нов тригодишен контракт със Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video и BBC Sport за лъчение на мачове. Новата договорка важи за сезоните от лятото на 2022 до лятото на 2025 и възлиза на към 4.5 милиарда лири.

Висшата лига заяви, че е организацията е получила позволение от държавното управление да предоговори изискванията с актуалните си сътрудници, вместо да опитва открития пазар. Причина за това са комплицираните стопански условия по време на пандемия.

Новата договорка включва последователно финансиране на клубове от ниските дивизии в размер на 100 милиона лири. Те ще получат сумата в границите на идващите четири години

"На първо място желаеме да изразим признателност към държавното управление, че ни разрешиха да подпишем този контракт и че не престават да поддържат Висшата лига и британския футбол ", пишат от организацията.

"Ковид-19 нанесе обилни вреди по футбола, само че новият контракт с сътрудниците ни в Обединеното Кралство ще размие несигурността, ще подсигурява непоклатимост и ще донесе убеденост на цялата футболна пирамида ".

Английската футболна асоциация (ФА) поддържа договорката и съобщи, че от нея ще извлекат изгода над хиляда клуба.

"Завишените параметри ще обезпечат жизненоважна поддръжка за футболните клубове в цялата страна ", сподели изпълнителният шеф на ФА Марк Бълингам.

От BT Sport пък прибавят, че ще излъчват извънредно по 52 мача на сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР