Клубовете от Националната баскетболна лига отправиха апел за разхлабване на

...
Клубовете от Националната баскетболна лига отправиха апел за разхлабване на
Коментари Харесай

Искат зрители в баскетболното първенство

Клубовете от Националната баскетболна лига насочиха зов за разхлабване на ограниченията и за спортовете в зала. На днешното си съвещание деветте клуба, показани във висшия ешелон на българския баскетбол, се сплотиха към едно искане – допускане на аудитория на баскетболните мачове. Апелът им е във връзка идното обновяване на провеждането на публични събития навън и закрито при съблюдаване на избраните условия.

Здравното министерство от понеделник разхлаби част от противоепидемичните ограничения в страната, само че заповедта на министъра не включва допускане на аудитория на спортни мероприятия, като заповедта гласи: „ Спортните надпревари за всички възрастови групи се организират без аудитория. “

„ Считаме, че претовареност от 50% няма да заплаши здравето на нашите почитатели. Залите, в които организираме нашите мачове са задоволително просторни и са надалеч по-големи от една, да вземем за пример, кино или театрална, зала, или пък кафене и ресторант. Всички спортни хора сме съпричастни към напъните на държавното управление и на здравните управляващи за справяне с тежката обстановка към ковид пандемията. Досега изцяло подкрепяхме разпореждането надпреварите да бъдат напълно при закрити порти, с цел да може допустимо най-бързо обстановката да се възстановява ", се споделя в позицията на клубовете.

" Но в този момент, съдейки по опита в света, се обръщаме към вас с апел да не блокирате още веднъж напълно единствено спорта, тъй като той е измежду секторите, които претърпяха най-тежки провали от Ковид-19. Ние, като представителите на най-големите баскетболни клубове у нас, подсигуряваме, че, като потвърдено виновни хора, ще продължим да съблюдаваме спазването до последната писмен знак на медицинските протоколи “, е мнението, зад което всички девет клуба от НБЛ застанаха.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР