Клубовете от Национална баскетболна лига се разделиха по отношение на

...
Клубовете от Национална баскетболна лига се разделиха по отношение на
Коментари Харесай

Клубовете от НБЛ се разделиха за продължаването на първенството

Клубовете от Национална баскетболна лига се разделиха във връзка с решението за продължение или прекъсване на шампионата през сегашния сезон 2019/2020 година Това стана ясно по време на извършеното по-рано през днешния ден общо заседание на лигата.

Пет от десетте клуба – „ Балкан “, „ Рилски състезател “, „ Черно море “, „ Спартак Плевен “ и „ Академик Бултекс 99 “ се оповестиха за неотложно преустановяване на шампионата.

Останалите пет – „ Левски Лукойл “, „ Берое “, „ А1 Академик “ (София), „ Черноморец Бургас “ и „ Ямбол “ се оповестиха за продължение, ако епидемиологичната конюнктура, по отношение на публикуваното на ковид COVID-19, разрешава това.

Същевременно седем от клубовете са съгласни, при неспособност шампионата да бъде удължен, годината да се разгласи за нулева и да не бъде обявяван първенец.

Крайното решение ще бъде взето от управителния съвет на Българска федерация по баскетбол в първата половина на месец април.

Вероятно шампионатът няма да бъде удължен, в случай че до 15 май не се позволи подготвителна активност по клубовете, а от 1 юни не бъде разрешено да се организират мачове от шампионата в наличието на аудитория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР