Клубовете от английската Висша лига ще дарят 20 млн. паунда

...
Клубовете от английската Висша лига ще дарят 20 млн. паунда
Коментари Харесай

Висшата лига дарява 20 млн. паунда на здравни служители

Клубовете от британската Висша лига ще дарят 20 млн. паунда на Националната здравна работа (NHS) във Англия и нейните чиновници, които се грижат за заболели от ковид. Това стана ясно след среща сред управлението на лигата и представители на 20-те клуба. 

" Лигата, клубовете, играчите и мениджърите изричат голямата си благодарност към героичните старания на чиновниците на NHS, които продължат да работят в тези толкоз сложни условия. Висшата лига ще подари 20 млн. в поддръжка на NHS, чиновници, фамилии и и уязвими групи по време на пандемията от COVID-19 ", се споделя в известието. От Висшата лига допълват, че ще има спомагателни фондове в помощ на здравните служби.

По-рано през днешния ден стана ясно, че футболисти от клубове във Висшата лига ще провеждат обособен фонд, в който ще подаряват пари за борбата с ковид . Капитаните на тимовете са разискали по какъв начин тъкмо ще бъде проведена акцията, а самодейността е пристигнала от капитана на " Ливърпул " Джордан Хендерсън и един от водачите на " алените " Джеймс Милнър. 

Висшата лига ще направи настрана подаяние от 125 млн. паунда за клубовете от долните дивизии, които имат по-сериозни финансови проблеми поради прекъсването на футбола. Част от парите ще отидат и за аматьорските клубове, чийто сезон към този момент бе спрян.

В известието от Висшата лига се споделя още, че клубовете ще изискат от футболистите да се съгласят с понижение на заплатите с 30%, до момента в който шампионата е спряно поради пандемията. Очаква се да има спомагателна среща с асоциацията на професионалните футболисти (PFA) и представители на играчите. 

Заплатите във Висшата лига са съществена тематика в последните дни. Здравният министър на Англия Мат Хенкок прикани футболистите да понижат възнагражденията си, с цел да оказват помощ на клубовете си.

" Много хора вършат саможертви, а първото нещо, което би трябвало да направят футболистите във Висшата лига, е да дадат своя принос и да понижат заплатите си ", сподели Хенкок. 

Четири клуба във Висшата лига - " Тотнъм ", " Нюкасъл ", " Борнемут " и " Норич ", освободиха всички чиновници, като се изключи футболистите и треньорите, с цел да спестят разноски по време на рецесията. Феновете на " Тотнъм " приканиха играчите от първия тим да понижат заплатите си, с цел да може останалите чиновници също да получават хонорари.

Хенкок обаче бе подложен на критика от някогашни и сегашни футболисти. Легендата на " Манчестър Юнайтед " Гари Невил написа в " Туитър ": " Играчите работят върху предложение да оказват помощ на клубовете, чиновниците и на здравните служби. Отнема повече от две седмици, с цел да се провежда. Мат Хенкок да ги приканва да вършат нещо, когато не е обезпечил проби за ковид за чиновниците на NHS е ши**но безсрамие! "

Крилото на " Кристъл Палас " Андрос Таунсенд също подлага на критика министъра: " Футболът се пробва да прави доста добрини. Да се събудя и да видя по какъв начин футболистите са описвани като злодеи беше изненадващо. Здравният министър се пробва да отклони вниманието и да го насочи към футболистите, а това не е вярно. Неговата работа е да се грижи за здравните чиновници, които получават прекомерно малко пари от години. "

На срещата през днешния ден клубовете очаквано се схванаха да отсрочат още един път подновяването на сезона. Висшата лига бе спряна до 30 април поради пандемията, само че няма да бъде възобновена при започване на май. В известието се споделя още, че клубовете желаят сезонът да бъде приключен и да се изиграят всички оставащи мачове.

" Висшата лига няма да стартира още веднъж при започване на май. Сезонът ще бъде възобновен, единствено когато е безвредно и уместно да го създадем. Висшата лига търси решение и работи дружно с държавното управление и обществените управляващи. Има обща цел да бъдат изиграни всички оставащи мачове от шампионата и купата, с цел да се резервира честността на всеки шампионат. Но всяко възобновяване на футбола ще е единствено с цялостна поддръжка на държавното управление и следвайки медицинските препоръки ", се споделя още в известието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР