Клубове от българския ни футболен елит са се обединили около

...
Клубове от българския ни футболен елит са се обединили около
Коментари Харесай

Клубове от елита искат незабавно прекратяване на efbet Лига

Клубове от българския ни футболен хайлайф са се обединили към предлагането за преустановяване на шампионата. Въпросното предложение ще бъде подкрепено от множеството тимове у нас, измежду които са Локомотив (Пловдив), Арда (Кърджали) и Царско село, настояват сътрудниците от " Дспорт ". Очаква се въпросният документ да бъде импортиран за утвърждение на срещата, която Българският футболен съюз провежда в понеделник.

Според отборите, които ще поддържат декларацията, в случай че актуалната обстановка на неопределеност продължи и клубовете не са наясно дали ще продължат съответните шампионати, това би довело до спомагателни загуби и разноски, изключително за клубовете в професионалния футбол, които действително няма да са в положение да действат обикновено.

Публикуваме предлагането към БФС без редакторска интервенция:


" На вниманието на Михаил Касабов,

изпълняващ длъжността президент

Уважаеми господин Касабов,

След въвеждането на изключително състояние и възбраната за осъществяване на подготвителна активност и за осъществяване на футболни срещи от календара на всички футболни шампионати на БФС за неустановен интервал от време, се основава обстановка на неустановеност и съществува действителна заплаха шампионатите по футбол за сезон 2019-2020 да не могат да бъдат продължени и приключени.

Ако актуалната обстановка на неопределеност продължи и клубовете не са наясно дали ще продължат съответните шампионати, това би довело до спомагателни загуби и разноски, изключително за клубовете в професионалния футбол, който действително няма да са в положение да действат обикновено. Освен това професионалните клубове би трябвало да са в положение да възнамеряват възможни неплатени отпуски или съкращения на футболистите си, а сега това е невероятно. Свидетели сме на решения на няколко футболни федерации в тенденция в допълнение удължение на интервала на прекратяване на шампионатите им: шампионата на Италия е спряно най-малко до 03.05.2020г., срещи от Висшата Лига на Англия ще се играят вероятно след 30.04.2020г. Австрийската Бундеслига отсрочи шампионатите си най-малко до 01.05.2020г. Твърде евентуално е шампионатите от календара на БФС да не могат да бъдат възобновени преди месец май или юни 2020 и да не могат да приключат в период, което е в допълнение съображение за актуалното ни предложение.

Считаме, че здравето и животът са от първостепенно значение. Паралелно с това, с цел да се резервира опцията за осъществяване на бъдещо състезание по футбол и да се избегне банкрут на футболни клубове предлагаме следното:
1 Да се приключи шампионата на ЕФБЕТ лига и Втора професионална лига за сезон 2019-2020 и да се разгласи моментното класиране за дефинитивно.

2 Да се приключи шампионата за Купата на България и тази година да не се излъчва победител в този шампионат.

3 За участници в шампионатите на УЕФА да се дефинират първите 4 в класирането на ЕФБЕТ лига все още. (УЕФА дава независимост на локалните федерации да управляват шампионатите и шампионатите си и не не разрешава при преустановяване на шампионата или другите национални шампионати в избран миг, локалната федерация да излъчи участници в шампионатите на УЕФА. Единственото безусловно ограничаване е, че избраните клубове следва да са лицензирани за шампионатите на УЕФА от страна на БФС).

4 Да бъде избран за отпадащ във Втора професионална лига, последният в класирането на ЕФБЕТ лига все още.

5 За сезон 2020-2021-ако се организира подобен, да се усили съставът на Първа професионална лига на 16 тима и надлежно в нея да се класират първите три тима от Втора професионална лига все още на преустановяване на шампионатите. Допълнителните елементи по формата на шампионата на Първа и Втора професионална лига (начин на осъществяване, изпадащи и класиращи се) следва да се посочи в допълнение преди началото на сезон 2020-2021. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР