Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) публикува официално съобщение до

...
Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) публикува официално съобщение до
Коментари Харесай

Феновете на Ботев се обърнаха към Боби Михайлов

Клубът на последователите на Ботев (Пловдив) разгласява публично известие до президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов след реванша сред пловдивчани и Славия, приключил с победа за "белите " с 1:0. Така тимът на Николай Киров бе отстранен на крачка от финала за Купата на България.

Ето и известието:

"До президента на БФС
Г-н Борислав Михайлов

Г-н Михайлов, обръщаме се към Вас от името на хилядите жълто-черни последователи, фенове на футбола. Искаме да изразим голямото си оскърбление и гадност от събитията, които се разиграха на полуфиналния конфликт от шампионата за Купата на България сред тимовете на Ботев Пловдив и Славия София и най-много от несъответстващото държание на основния арбитър Станислав Ставров и неговите помощници.

Един празник на терена бе засенчен, а върху българския футбол и съдийство бяха лепнати следващите големи петна, които в никакъв случай няма да изчезнат. Смеем да твърдим, че съдийските неточности повлияха с цялостна мощ върху крайния резултат. Абсолютно постоянен гол бе анулиран, а стопроцентова дузпа не бе отсъдена в интерес на Ботев Пловдив. Бихме показали схващане до известна степен, в случай че това беше първото сходно нарушение на лицето Станислав Ставров, само че за жал не е. Това е един от най-наказваните български арбитри, това е един позор за съдийската специалност и за българския футбол. Това е човек, който през вчерашния ден извърши закононарушение и лиши вярата в играта освен на цялостен един град, а и на доста от футболните последователи в страната. Хора като него са повода стадионите да бъдат все по-празни.

Именно заради гореизброените обстоятелства, ние, последователите на най-старият футболен клуб в страната, не желаеме следващото изваждане на Станислав Ставров от съдийските дежурства за няколко мача. Поради тежкия му рецидив, ние настояваме за доживотното му изваждане от футбола, нещо, което не е казус в България и към този момент е правено. Дори и най-тежкото наказване няма да върне пропуснатите изгоди на Ботев Пловдив и последователите му, само че ще бъде заслужено. Настояваме и за оставките на съдийската комисия, отпред с нейния председател- Йордан Сталев, а също по този начин желаеме да оповестят претекстовете си за назначението на Станислав Ставров за съдия на този мач. Те също би трябвало да понесат отговорност за геноцида над българския футбол и неговите последователи. Интересен ни е коментарът Ви за това по какъв начин се получи по този начин, че името на основния съдия се знаеше от обществеността една седмица преди срещата?

Мислим, че ролята на управителните фактори в БФС е да водят българския футбол към по-добри времена. С сходни тумори, изпълняващи поръчки, няма по какъв начин да стане. Върнете парченце религия в хората, че към момента си заслужава да гледаме мачове с марка "български футбол " и се вслушайте в нашия глас. Не на последно място, държим да кажем, че е неприемливо член на изпълнителния комитет на БФС да нарушава наредбите на съюза, свързани с цените на билетите за гостуващите последователи, както и да си разрешава неистини и обиди в народен ефир. Надяваме се, че способените органи ще се самосезират за тези нарушавания.

Ако Вие откажете да спазите личните си правила за почтена игра и не накажете отговорните с горепосочените наказания, то ние също ще откажем да ги съблюдаваме и виновността за следствията ще тежи напълно на Вашата съвест. Няма да спрем битката си и в случай че тези, изпълняващи поръчки, убийци на спорта, не бъдат отстранени от футбола за цялостен живот ние ще се усещаме длъжни да излезем на улицата, до момента в който това не стане факт!

От проведените последователи на Ботев Пловдив ", гласи известието на "канарчетата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР