Клуб Железопътен моделизъм - България показа своите макети на влакове

...
Клуб Железопътен моделизъм - България показа своите макети на влакове
Коментари Харесай

Макети на влакове и автомобили зарадваха посетителите на Централна ЖП гара

Клуб " Железопътен моделизъм - България " сподели своите макети на влакове и локомотиви в Централна ЖП гара. Интерес към макетите не липсваше, като максимален възторг се наблюдаваше при малчуганите, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Това са нашите клубни пространства и тук се обитаваме трета година. Разположили сме нашите макети и модели на влакове, с цел да ги демонстрираме на хората, на искащите да ги видят. Нашият клуб, като български клуб, патриотичен клуб, натъртва единствено на българския преносим състав, тъй че тук предимство има тъкмо този преносим състав. В момента има и непознат преносим състав, тъй като през днешния ден е Ден на отворени порти.


Това съобщи в изявление пред БГНЕС Владимир Колев, ръководител на клуб " Железопътен моделизъм - България ".


" Уверявам, че ползата е доста огромен. Има модели, които вършат повече усещане. Това са модели, които и сега се употребяват от Български държавни железници, само че имаме модели и на частни ЖП оператори ", добави Колев.


Според него в случай че има по-голям интерес към някой модел, то ще е подобен, който сега се експлоатира по нашата железопътна мрежа. Като образец той даде 43-та серия на БДЖ, също по този начин обособени електрически локомотиви, които се употребяват от частни жп оператори.


" Аз също имам обичан модел, това е седма серия на БДЖ. Той в действителност е доста хубав като външен тип и в случай че мога да посоча обичан модел, то той ще е той. ", посочи Колев.


Той изясни, че мъчно се създават такива модели. " Това е напълно ръчно направен модел. Има и такива, които се преправят, т.е. закупуват се подготвени фабричен модели, които се преправят на български, тъй като тъкмо този тип преносим състав се експлоатира и на територията на нашата страна ", разясни Колев.

" Ние имаме и модели на парни локомотиви, дори не са един или два. Един наш моделист сътвори особено за наши български жп моделисти парни локомотиви, които в действителност са неповторими, и които в БДЖ са доставени при започване на ХХ век. Може да се каже, че са най-старите като модели и при нас ", сподели още Владимир Колев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР