Клиниката по очни болести на ВМА за пореден път ще

...
Клиниката по очни болести на ВМА за пореден път ще
Коментари Харесай

От 22 октомври започват безплатни очни прегледи във ВМА

Клиниката по очни заболявания на ВМА за следващ път ще се включи в скрининговата стратегия на Националната акция " Право на зрение ", оповестиха от болничното заведение.
Кампанията се провежда от Института за здравно обучение и се организира със съдействието на Столично офталмологично сдружение. Тя цели ранно разкриване на социалнозначимите очни болести катаракта и глаукома. Заболяванията засягат най-вече възрастните хора - над 60 година, и са най-честата причина за слепота в света. Ако се открият в точния момент, слепотата може да бъде предотвратена.
Безплатните прегледи за катаракта и глаукома във ВМА стартират на 22 октомври и ще продължат до края на месец октомври. От тях могат да се възползват вземат участие всички възрастни хора, които нямат сложена диагноза.
Консултациите ще се правят в кабинет № 207 в поликлиниката на ВМА, като за задачата би трябвало да бъде направено предварителното записване на тел. 02/ 922 5555, всеки работен ден от 11.30 до 13.30 часа.
Не се изисква направление от персоналния доктор.
" Винаги поддържаме сходни начинания и имаме вяра, че ще допринесем за ранната диагностика на тези болести. Прегледите не са лимитирани единствено за жителите на София - в тях могат да вземат участие възрастни хора от цялата страна ", разяснява проф. доктор Лъчезар Войнов, началник на Клиника по очни заболявания на ВМА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР