Клиниката по нервни болести на УМБАЛ Свети Георги“ ще заработи

...
Клиниката по нервни болести на УМБАЛ Свети Георги“ ще заработи
Коментари Харесай

Клиниката по нервни болести на УМБАЛ Свети Георги с нов адрес

Клиниката по нервни заболявания на УМБАЛ " Свети Георги “ ще проработи на нов адрес от 1 май 2018 година От постройката си в База 1 на болничното заведение на бул. " Васил Априлов “ клиничното звено се реалокира в База 2 – Хирургичния блок на бул. " Пещерско шосе “, на 4-и и 5-и етаж, оповестяват от лечебното заведение. 

Клиниката ще се обитава в напълно ремонтирани и оборудвани с ново обзавеждане и инсталация пространства. Стаите за пациентите са със независими санитарни възли като всички останали болнични пространства в Хирургичния блок. 

На 4-ия етаж ще бъде Отделение за лекуване на остри инсулти, което включва натоварен бранш с 5 болнични кревати и стационар с 8 кревати.  Следващият етаж е ангажиран от Отделението по обща неврология с 12 болнични стаи, всяка с по 2 кревати. За да се извърши оптимално бързо преместването, в интервала 25 – 30 април  2018 година клиниката няма да приема пациенти. 

Освен усъвършенстваните битови условия за пациентите и личния състав, следва и стартирането на Високотехнологичeн мозъчносъдов център, в който напъните си ще обединят невролози, неврорадиолози, неврохирурзи, анестезиолози и други експерти, изясни проф. доктор Пенка Атанасова, дмн, шеф на Клиниката по нервни заболявания на УМБАЛ " Свети Георги “. 

Тя акцентира, че центърът за лекуване на инсулти ще бъде единствен освен за Пловдив, само че и за целия Южен Централен регион. В момента сходни настоящи центрове има в София и Варна. С пребазирането на Клиниката по нервни заболявания се основават условия за осъществяване на актуалното характерно лекуване на пациентите с исхемичен инсулт с интравенозна тромболиза.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР