Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ “Св. Марина-Варна

...
Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ “Св. Марина-Варна
Коментари Харесай

Медицинските екипи в УМБАЛ “Св. Марина”-Варна се обучават за работа с пациенти с COVID-19

Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в УМБАЛ “Св. Марина ”-Варна организира образование на медицински екипи от останалите клиники в лечебното заведение, като мярка за обезпечаване на сигурност по време на работа с пациенти с зараза от COVID-19. Целта е да се резервира личния състав оптимално предпазен и здрав.

“Безспорно това е извънредно значимо, защото става въпрос за мощно заразна зараза и хората, които ще работят с позитивно потвърдени пациенти, в интензивни отделения, би трябвало да бъдат оптимално предпазени ”, изяснява проф. доктор Вилиян Платиканов, началник Катедра по анестезиология, незабавна и интензивна медицина, МУ-Варна.

Обучението се организира всекидневно, защото потреблението на персонални защитни средства за оптималната отбрана на целия организъм изисква знания и има основни моменти и дейности, които е належащо авансово да бъдат ясни.

Обличането и събличането на защитния костюм е муден развой, който наложително би трябвало да се извършва от двама души. В процеса на образованието, единият чете инструкциите и ревизира дали те са изпълнени, а вторият надлежно се облича. Още по–внимателен би трябвало да бъде процесът по събличането на контаминирания костюм и защитни средства в действителна обстановка, тъй като е значимо да се защищити от контаминация кожата и облеклата на индивида, който съблича.

Всяко прекосяване от контаминирано помещение в чисто помещение и назад изисква различен костюм. Костюмите са за многократна или еднократна приложимост. Тези за еднократна приложимост се изхвърлят и унищожават по програмата за рискови боклуци.

Алгоритъмът на провеждащото се образование е направен въз основата на указания за деяние при изключително рискови инфекции.
Доц. доктор Цонко Паунов, началник УС по епидемиология в МУ-Варна, прецизира, че цялата организация на образованието и направените логаритми са въз основата на указания и материали, дадени от СЗО и организации, тясно обвързани с публичното опазване на здравето, на рекомендации от други страни, както и въз основата на познания и опит на експертите от предшестващи епидемии.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР