Климатолози, еколози и различни учени казват, че засаждането на дървета

...
Климатолози, еколози и различни учени казват, че засаждането на дървета
Коментари Харесай

Свалете някое от тези приложения, за да спасите планетата

Климатолози, еколози и разнообразни учени споделят, че засаждането на дървета е един от най-хубавите способи за коригиране на вредите, които човечеството нанадя на планетата през последния век.

Сега няма потребност да запретвате ръкави и да полагате физически старания, с цел да засадите дърво.

Достатъчно е да разполагате с точните мобилни приложения и видеоигри.

Един хектар дървета употребява към 400 тона въглерод. Те съхраняват детайла и го заместват с О2. Буквално са естествено решение на проблемите, които индивидът основава.

Природата умее да се възвръща сама. Има потребност единствено от малко помощ. Тя може да пристигна от самите вас, написа inhabitat.com.

Предлагаме на вниманието ви няколко приложения и игри, проектирани особено за справяне с климатичните промени.

Ecosia

Докато търсите нещо забавно онлайн, сетете се за Ecosia. Това е търсачка, която ще посади по едно дърво за всяко търсене, което извършите през нея. Финансирането идва от рекламите в приложението.

Forest

Използвате ли много смарт телефона си? Създайте гора! Това приложение ви награждава, когато не употребявате устройството. Събирате точки за времето, през което не сте пред екрана.

Натрупаната премия се употребява за възобновяване на гористи местности в целия свят. Може да се забавлявате, до момента в който спасявате света!

Flora

Когато сте подготвени съществено да оставите настрани телефона си, изтеглете Flora. Това приложение блокира известията от обществените мрежи, игрите и всевъзможни други известия, които може да ви разсеят.

Перфектен избор е за моментите, в които желаете да бъдете сами със себе си. Например, когато се излежавате във ваната, медитирате или пък се наслаждавате на чаша вино вечерно време.



Докато прекарвате по този начин добре свободните си часове, ще бъдат засаждани дървета. Забавата става още по-голяма, когато съумеете да спечелите спомагателни дървета и постигате нови цели.

Tab-a-Tree

Тази добавка към Chrome браузъра разрешава да стимулирате основаването на гори, като просто сърфирате в интернет. Всеки път, щом отворите нов таб, Tab-a-Tree ще засажда дърво. Новият таб отваря реклама, която генерира облага. Тя се употребява за финансиране на благородното начинание.

Treeapp

С Treeapp можете да помогнете за засаждането на едно дърво за по-малко от 60 секунди. Можете да се запознаете от близко с разнообразни обекти в целия свят, които сега се възвръщат. Също по този начин може да изчислите и своя въглероден отпечатък.

Our Forest

Our Forest е приложение, което е ориентирано към бизнеса. То разрешава да автоматизирате благородното си дело. При всяка продажба, услуга или нов консуматор се заделят пари за засаждане на дървета.

Play and Plant Program

От PlayStation са стигнали още по-напред. Те оферират развлечение и запазване на околната среда в едно чрез играта Horizon Forbidden West. Трябва да изпълнявате задачи, с цел да допринасяте за възобновяване на горски масиви.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР