Клиентите на УниКредит Булбанк вече могат да изтеглят заем изцяло

...
Клиентите на УниКредит Булбанк вече могат да изтеглят заем изцяло
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк предлага кредити изцяло онлайн

Клиентите на УниКредит Булбанк към този момент могат да изтеглят заем напълно отдалечено - през приложението за мобилно банкиране на банката. Първият кредитен артикул, който банката предлага посредством Булбанк Мобайл от повече от месец, е така наречен цифров овърдрафт.

„ Банката на бъдещето е незабележим, транспарантен и елементарен за работа сътрудник, който се приспособява по отношение на съответните потребности. Но когато приказваме за банката на бъдещето не би трябвало да използваме бъдеще време, тъй като тя към този момент е тук. Технологиите ни разрешиха да сме покрай клиентите 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Всеки от нас носи банката в телефона си и за нас беше естествена стъпка да им предложим опцията да изтеглят и заем напълно цифрово “, сподели при представянето на новия артикул основният изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на УниКредит Булбанк Теодора Петкова.

„ Нашият цифров овърдрафт е по-различен от всичко останало на пазара, тъй като при него клиентите минават през целия развой по разпределяне на заема като употребяват само приложението ни за мобилно банкиране. В Булбанк Мобайл те получават персонализирана оферта за авансово утвърден овърдрафт, смъкват и преглеждат нужните документи и най-после подписват контракта си. Не е належащо свалянето на никакви други приложения и всичко става елементарно и бързо, за броени минути “, изясни Джакомо Волпи, шеф Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк. По думите му с този артикул УниКредит Булбанк дава за първи път на клиентите си опцията да подписват отдалечено документите си към банката, което ще даде опция за развиване и на други напълно цифрови артикули и услуги и да трансформира мобилния телефон в центъра на взаимоотношението с клиентите. „ Започнахме да предлагаме цифровия овърдрафт от 10 октомври. Вече 200 клиенти са се възползвали от услугата и отзивите за нея са напълно позитивни “, добави Волпи.

Според изследване на пазара на УниКредит Булбанк всяка година потребителите на мобилното банкиране нарастват със забележителен ритъм. Вече една трета от клиентите на Банката са дейни консуматори на мобилното банкиране. За 2019 банката регистрира растеж от 40%, а през 2018 година процентът стига 66%. През Булбанк Мобайл клиентите взаимодействат с банката приблизително по 10 пъти месечно.

Проучването обрисува и профила на потребителите на цифрови услуги. Това най-често са млади и дейни хора, на възраст сред 26 и 35 години с приход сред 1000 и 2500 лева и на експертна позиция. Интересите им са свързани с семейство, дом, екскурзии и нови придобивки. В Интернет ползвателите на мобилното банкиране наблюдават обществени медии, четат вести, гледат телевизия и слушат радио. Банковите услуги, от които се интересуват, са ипотечен и стоков заем, лизинг и благоприятни условия за икономисване. През цифровите канали тези клиенти най-често заплащат ипотека, наем, битови сметки и лизинги, сочи още изследването на УниКредит Булбанк.

„ Дигиталният овърдрафт е артикул, който пасва точно на дейни, работещи хора, които ценят удобството и своето време. Целта му е покриване на спомагателни месечни разноски до заплата, когато овърдрафтът се погасява автоматизирано от постъпленията по сметката. Ето за какво той е съвършено улеснение, на което клиентите ни да могат да разчитат през мобилния телефон и нормално го употребяват директно преди заплата. Най-често размерът на тези заеми е до 780 лева “, разяснява Юлиан Влахов, шеф Алтернативни канали в УниКредит Булбанк. Той добави, че с изключение на улеснение, клиентите на УниКредит Булбанк търсят все по-често и персонализирани услуги. По думи на Влахов, постоянно основаването на сигурни и комфортни услуги се случва в съдействие сред финансови и финтех компании.

„ Благодарение на новата изцяло цифрово услуга, клиентът може електронно да се разпознава пред банката, без да посещава клона и да подпише документите си - несъмнено и законно. Всичко това е допустимо с един клик с помощта на технологията на Evrotrust “, разяснява проф. доктор Георги Димитров, съосновател и член на Управителния съвет на Евротръст Технолъджис.

Участниците на конференцията се сплотиха към концепцията, че новите технологии няма да променят природата и същината на финансите, само че ще направи финансовите услуги по-опростени и комфортни за клиентите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР