Класифицираните търговски документи на САЩ и Великобритания, изтекли преди изборите

...
Класифицираните търговски документи на САЩ и Великобритания, изтекли преди изборите
Коментари Харесай

В Британия виждат руска операция с хакнати документи на бившия търговски министър

Класифицираните търговски документи на Съединени американски щати и Англия, изтекли преди изборите в Британия през 2019 година, са откраднати от имейл акаунта на някогашния министър на търговията Лиъм Фокс от обвинени съветски хакери , оповестяват за " Ройтерс " два източника с директна информация по въпроса.

Източниците, които разясняват при изискване за анонимност, защото тече следствие, обявиха, че хакерите са влизали в акаунта неведнъж сред 12 юли и 21 октомври предходната година .

Те отхвърлят да посочат, коя съветска група или организация смятат за виновни, само че декларират, че хакерската офанзива има отличителните белези на подкрепяна от страната интервенция .

Обединеното кралство отхвърля коментар на информацията на " Ройтерс ". " В момента тече престъпно следствие. по какъв начин са добити документите и в този миг би било несвоевременно да се разяснява в допълнение. Но както бихте очаквали, държавното управление разполага с доста здрави системи за отбрана на ИТ системите на публични лица и чиновници ", съобщи представител на държавното управление.

Сред открадната информация са шест транша от документи, в детайли описващи английските търговски договаряния със Съединени американски щати , за които бе обявено предходната година, че са изтекли и публикувани онлайн посредством съветска дезинформационна акция .

Британският външен министър Доминик Рааб удостовери този отчет предишния месец, като съобщи, че " съветски играчи " се пробвали да се намесят в изборите " посредством онлайн разпространяване на нелегално добити и изтекли държавни документи ".

" Ройтерс " не съумя да дефинира кой от имейл сметките на Фокс е хакнат и по кое време за първи път е злепоставен. Представителите на Фокс отхвърлиха да разясняват детайлности за констатациите.

Хакването на акаунта на Фокс - за който не е обявено по-рано - и следващо приключване на класифицираните документи преди изборите предходната година са един от най-преките образци за подозрения за съветски опити за интервенция в английската политика.

Британски парламентарен отчет , оповестен предишния месец, открива, че Москва се е пробвала да повлияе на референдум за независимостта на Шотландия през 2014 година и че английското държавно управление не е съумяло да прегледа съответно възможните опити на Русия да ръководи вота за " Брекзит " през 2016 година

Електронният акаунт на Фокс е хакнат благодарение на по този начин нареченото " копие фишинг " известие, което подмамва задачата да съобщи паролата и данните си за вход, разясняват източниците. Не е ясно дали хакерите, откраднали комерсиалните документи, са същите хора, които по-късно ги пускат в интернет .

След като за първи път бяха оповестени в интернет от неизвестен интернет консуматор преди гласуването предходната година, откраднатите документи бяха употребявани от опозиционната Лейбъристка партия на Англия по време на предизборната акция.

През юли, Националният център за киберсигурност на Обединеното кралство разгласява документ, в който Русия е упрекната в опит да открадне информация за създаването на коронавирусна ваксина от Англия, Канада и Съединени американски щати. Русия отхвърли обвиняванията .
 Корбин изобличи Лондон, че води секрети договаряния със Съединени американски щати за продажба на опазването на здравето
Корбин изобличи Лондон, че води секрети договаряния със Съединени американски щати за продажба на опазването на здравето

Той се пробва да прикрие скришен дневен ред и през днешния ден беше изобличен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР