Класическата компания за мотоциклети потвърди, че ще премине към изцяло

...
Класическата компания за мотоциклети потвърди, че ще премине към изцяло
Коментари Харесай

Harley-Davidson ще е изцяло електрически! Най-рано след десетилетие...

Класическата компания за мотоциклети удостовери, че ще премине към напълно електрическа гама. Harley-Davidson възнамерява последователно да отстрани мотоциклетите, задвижвани от неговите именити мотори с вътрешно горене, и постепенно, само че несъмнено да се трансформира в напълно електрическа марка.

Главният изпълнителен шеф на Harley Йохен Зайц сподели че след 120 години популярност с огромните си модели, задвижвани с типичен ДВГ, електрификацията е разумната последваща стъпка. Това е нужно, съгласно него, в случай че компанията възнамерява да остане на пазара още 120 години. Преходът на Harley-Davidson към EV „ би трябвало да се случи “, съгласно основния изпълнителен шеф, и то освен в дребен мащаб с отделеният към този момент като марка LiveWire.

Не става дума единствено за дилъри на HD, които да продават извънредно електромоделите на марката, а за преход който няма да се случи за една нощ, а ще отнеме десетилетия, тъй че най-малкото към което гледа компанията е за известно време след 2033 година или към 2040 година Но смяната идва.

„ Ако погледнете последните 120 години, компанията постоянно се е развивала, в никакъв случай не е стояла на едно място “ - сподели Зайц - „ Сега, сходно на направеното от създателите по това време, които се пробваха да преоткрият или изобретят нещо неповторимо, това явно е нещо, което ние като фирмена марка също би трябвало да създадем. Това, което вършим, е да честваме нашето минало, само че в същото време да развиваме марката. Това е естествена еволюция, която трябваше да се случи “.

Този нов ангажимент към електромоделите с марка Harley-Davidson слага под въпрос неотдавнашното решение на компанията да отдели елмоделите си в новата си марка LiveWire, само че Зайц продължава с обясненията - „ Ние си мислим по какъв начин да се развием в действителност дълготрайно, защото това няма да бъде преход за една нощ. Отнема десетилетия, нали? Но би трябвало да мислим и за десетилетия, вместо просто зае коя година и краткосрочността, на която сме изложени като обществена компания. Трябва да мислим за прехода и подготовката за този преход е повода да се роди LiveWire. “

Възможно е Harley-Davidson да е изцяло наясно, че главните му клиенти нямат огромен интерес към закупуването на електромодели. Ако казусът е подобен, тогава прекосяването към делене или „ карантиниране “ на напъните му за EV наподобява хитро. То разрешава на Harley да продължи да продава скъпи байкове с огромен ходов размер и „ дисаги “ на правилните на традицията в HDD и да си цялостни касичката.

В последна сметка прекосяването към напълно електрическа гама няма да е на ниска цена. Може би по тази причина Harley към момента не се ангажира с твърда и бърза времева линия. Все отново е иронично, че мотоциклетите, които влачат остарелия Harley в очите на генерации по-нови ездачи, ще проправят пътя за нов Harley. Според новите визии на управлението трансформацията на емблематичната марка значи фокусиране върху хора, които нормално не карат огромни мотоциклети и даже такива, които въобще не карат.

„ Вярвам в огромната трансформационна смяна за емблематичните марки, което постоянно съм правил в живота си. Насочваме се към разнообразни потребителски профили – имате обичайния главен клиент, само че имате актуален главен клиент, имате мечтатели, които се стремят да карат или може просто да мечтаят за марката “, продължава Зайц.

Може би за първи път отдавна Harley-Davidson в действителност мисли за дълготрайното си развиване. Емблематичната американска компания би могла да бъде малко по-прозрачна по отношение на пътната си карта за EV - както бяха другите компании в автомобилната и мото промишлеността. Но това, което наподобява ясно към този момент, е, че Harley най-сетне гледа към бъдещето си, а не към предишното си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР