„Класическа пирова победа“ – това според Христо Иванов от „Демократична

...
„Класическа пирова победа“ – това според Христо Иванов от „Демократична
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ са токсични, но по съвест са възможни „най-неочаквани мнозинства“

„ Класическа пирова победа “ – това съгласно Христо Иванов от „ Демократична България “ виждаме в Народното събрание, където ГЕРБ има най-голямата група, само че всички други депутати гласоподават против нейните оферти.

„ Да, аритметично те са взели най-вече места и не, те не могат повече да излъчат ръководство, тъй като са безусловно токсични. Видя се, че даже досегашните им бизнес сътрудници от Движение за права и свободи не желаят повече да бъдат с тях “, съобщи той в специфичното издание на „ Лице в лице “ по бТВ и се обърна към симпатизантите на ГЕРБ: „ Трябва да се замислят дали дълго време ще могат да бъдат част от една такава токсична политическа групировка “.

В същото време Иванов акцентира, че гласуването в Народното събрание е въпрос на съвест, а депутатите не са „ някакво стадо, на което партийните шефове въртят криваците “ и по тази причина ще моли към съвестта на всеки народен представител. „ За някакви съответни неща и най-неочаквани болшинства може да гласоподават – стига да е по съвест и в народен интерес, а не да е като част от някакви скрити сделки, които като връхче на айсберг се появяват в несъмнено гласоподаване “, означи ръководителят на ПГ на „ Демократична България “.

По думите му в този момент Движение за права и свободи се пробва да се „ прилепи “ към анти-ГЕРБ болшинството, а на ръководителя на придвижването Мустафа Карадайъ (излязъл от пленарната зала по време на словото му – б.р.) „ не му се харесва да се припомня ролята на Сарая и на върхушката на Движение за права и свободи за построяването на корупционната страна, която последните 10 година беше толкоз добре обслужена от Бойко Борисов “.

Христо Иванов беше безапелационен, че са нужни промени в Конституцията, които да върнат „ България на полето на действителното правораздаване, а не на бухалките, които упражняват изборен напън на едни и дават на други имунитет от наказателно гонене “. Той призна, че с „ ИТН “ имат разминавания за мажоритарния избор и за дотацията, само че сега е по-важно да се обезпечи съществуването на демократична система по принцип.

Демократична България е за разширение на мажоритарния детайл и за преосмисляне на модела на финансиране на партиите, само че радикалните промени и в двете съгласно някогашния правосъден министър може да задълбочат проблемите вместо да ги разрешат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР