Китайците не спират с кражбите на чужда интелектуална собственост. Този път жертвата

...
Китайците не спират с кражбите на чужда
интелектуална собственост. Този път
жертвата
Коментари Харесай

Китайско електрическо копие на Citroen Grand C4 Picasso изминава 350 км с едно зареждане

Китайците не стопират с кражбите на чужда интелектуална благосъстоятелност. Този път жертвата е Citroen Grand C4 Picasso, “възкръснал ” по китайски в електрическия автомобил Sinogold GM3. Това е изцяло нов и първи автомобил на също напълно ново и то държавно дружество, стартирало производството си непосредствено с плагиат.

Копирането е осъществено качествено – новият електрокар е одрал “кожата ” на донора си, като има дребни разлики в оформлението на предницата, фаровете и чистачките. Освен това китайският електрокар-клонинг е малко по-къс.

Копирането продължава и в интериора на вана – от френската кола е взето почти всичко, даже и местоположението на лоста за скоростите до кормилото. Единствено 7-инчовият екран на французите е заменен с 12,3-инчов, а вместо общия “диван ” отзад са инсталирани две обособени седалки. Местата са общо шест по схемата 2+2+2.

Задвижванета на вана се обезпечава от електромотор с мощ 163 к.с. и въртящ момент от 250 Нм. Акумулаторът на колата осигурява пробег с едно зареждане от 350 км. Налице е и система за бързо презареждане – тя разрешава зареждането на акумулатора до 80% за 40 минути.

Новият електрован има право на държавна субсидия при закупуването, която за столицата Пекин разрешава цената му да падне до 26 000 $ от първичната 37-40 000 $.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР