Китайското външно министерство заяви, че Пекин подготвя специални чартърни полети,

...
Китайското външно министерство заяви, че Пекин подготвя специални чартърни полети,
Коментари Харесай

Китай изпраща чартърни полети по целия свят, за да прибере жители на Ухан

Китайското външно министерство съобщи, че Пекин приготвя специфични чартърни полети, с цел да върне жителите на Ухан от чужбина в епицентъра на засегнатата от вируса провинция Хубей, съобщи " Спутник ".

" Предвид обстоятелството, че жителите на провинция Хубей, изключително жителите на Ухан, неотдавна се сблъскаха с действителни компликации в чужбина, китайското държавно управление реши да изпрати чартърни полети допустимо най-скоро и да ги върне непосредствено в Ухан ", се споделя в изказването.

11-те милиона поданици на град Ухан са били обединени от другите провинции. Съобщава се, че публичните транспортни услуги са прекъснати в града. Въздушният и наземният превоз с останалата част от континенталния Китай е пресечен.

Към момента от епидемията са починали 213 души. Докато броят на хората, изложени на новия вариант на ковид, продължава да нараства, китайските чиновници не престават да настояват, че са уверени, че огнището бързо ще бъде овладяно.

Властите са прекратили в международен мащаб въздушния трафик към и от Китай, засилили са контрола на границите и летищата и са сложили пасажери с даже леки следи от грипни признаци в изолирани отделения под карантина.

Броят на доказаните случаи на новия ковид към този момент надмина броя на случаите на тежкия изострен респираторен синдром (SARS) по време на епидемията от 2002-2003 година, породен от различен тип ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР