Китайското външно министерство обвини САЩ за руската инвазия в Украйна,

...
Китайското външно министерство обвини САЩ за руската инвазия в Украйна,
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ за войната в Украйна

Китайското външно министерство упрекна Съединени американски щати за съветската инвазия в Украйна, като съобщи, че Вашингтон е основал условия, довели до войната, и осъди изпращането на оръжия, което подклажда спора, съобщи ДПА.

" Съединени американски щати провокираха украинската рецесия и те са най-значителният фактор, който я подклажда. Те продължават да продават тежки и смъртоносни оръжия на Украйна, с което удължават и ускоряват спора ", съобщи Мао Нин, говорителка на китайското външно министерство.
Прочетете още
С това тя отговори на въпрос по отношение на изказвания от американска страна, че китайски компании оказват поддръжка на Русия. Говорителката отхвърли въпросните обвинявания като " неоснователни съмнения " и " неоснователен шантаж ". 

Мао сподели, че Пекин " няма да стои настрани и да гледа по какъв начин Съединени американски щати накърняват законните права и ползи на китайските компании ".

Дипломатическото напрежение сред Китай и Съединени американски щати се засили дни преди визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Пекин. Посещението му, планувано за 5 и 6 февруари, ще бъде първата аудиенция на американски държавен секретар в Китай от 2018 година насам. 

Говорителката на китайското външно министерство през днешния ден предизвести Вашингтон да не прекрачва " алена линия ", подкрепяйки Тайван.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР