Китайското председателство на Съвета за сигурност на ООН анулира оставащите

...
Китайското председателство на Съвета за сигурност на ООН анулира оставащите
Коментари Харесай

Заседанията на Съвета за сигурност на ООН се отменят заради коронавируса

Китайското председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации анулира оставащите в дневния ред за тази седмица две съвещания поради пандемията от новия ковид, съобщи Франс прес.

След като предходната седмица бяха анулирани планувани за през днешния ден съвещания, Съветът за сигурност трябваше да разисква на следващия ден ситуацията в Дарфур, а в четвъртък мултилатерализма. И двете съвещания щяха да са без взимане на решения.

Китайското председателство на Съвета не посочи по какъв начин ще се състоят отсега нататък съвещанията, нито по какъв начин ще се вземат решения като приемане на резолюции или възобновяване на мандата на разнообразни интервенции.

Миналата седмица, след несполучлив опит за видеоконферентна връзка, Русия отхвърли да взе участие във виртуални съвещания и съобщи, че са нужни физически срещи.

Вчера представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик разкри, че е регистриран случай на заразяване в секретариата на Организация на обединените нации, в който работят към 3000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР