Китайското правителство разпореди в рамките на три години държавните учреждения

...
Китайското правителство разпореди в рамките на три години държавните учреждения
Коментари Харесай

Китай забранява всички чужди компютри и софтуер

Китайското държавно управление разпореди в границите на три години държавните институции и публични организации изцяло да се откажат от потреблението на компютри и програмни артикули, основани отвън страната, заяви "Файненшъл Таймс ".

Първи ще бъдат сменени софтуерът и компютрите, създадени от фирмите HP, Dell и Microsoft. Вместо тях държавното управление подрежда да се употребява техниката на китайската компания Lenovo.

Според анализите на другите организации това значи, че би трябвало да бъдат размени над 20 и даже 30 милиона компютри. Процесът ще протича последователно: проектите са през 2020 година да бъдат сменени 30% от непознатите компютри, а през 2021 година – към 50%. През 2022 година всичко би трябвало да завърши и да бъдат сменени останалите 20%.

Financial Times отбелязва, че тази мярка е част от огромната държавна компания за развиване на лични компютърни технологии и тоталното понижаване на зависимостта от задграничните компании, като всичко това се случва на фона на възбраната на Съединени американски щати за потребление на компютърното съоръжение на Huawei и ZTE в Америка.

Да си напомним, че през месец август предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, с който забрани на държавните компании да употребяват оборудването на Huawei, както и на още една китайска компания – ZTE. А Huawei бе включен в черния лист на Съединени американски щати и няма право да употребява американски програмен продукт, хардуер и технологии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР