Китайското посолство в Казахстан предупреди за смъртоносна неизвестна пневмония, след

...
Китайското посолство в Казахстан предупреди за смъртоносна неизвестна пневмония, след
Коментари Харесай

Китай предупреди гражданите си в Казахстан за смъртоносна неизвестна пневмония

Китайското посолство в Казахстан предизвести за смъртоносна " незнайна пневмония ", откакто от юни някогашната руска република заяви за скок в случаите на пневмония, оповестяват South China Morning Post и The New Zealand Herald.

" Смъртността от това заболяване е доста по-висока от новия ковид . Здравните ведомства на страната организират сравнителни проучвания на вируса на пневмония , само че занапред би трябвало да разпознават вируса ", показва посолството в предизвестие към китайските жители в страната .

Докато китайското посолство дефинира болестта като " незнайна пневмония ", казахстански чиновници и медии единствено обявиха, че става въпрос за пневмония.

Не е ясно за какво китайското посолство е описало болестта като " незнайно " или каква информация има за пневмонията.

Уебсайтът на посолството , базирайки се на известия на локалните медии, съобщи, че провинциите Атирау и Актобе и град Шимкент регистрират обилни скокове при случаи на пневмония от средата на юни.

Шимкент и Атирау са на разстояние 1500 км, до момента в който дистанцията сред Атирау и Актобе е 330 км.

Китайското посолство съобщи, че до момента има регистрирани близо 500 случая на пневмония на трите места, като повече от 30 души са в сериозно положение.

В цялата страна през първата част на годината има 1772 смъртни случая от пневмония, 628 от които са през юни, в това число китайски жители , добавя посолството.

" Китайското посолство в Казахстан припомня на китайските жители да са наясно със обстановката и да засилят предварителната защита , с цел да понижат рисковете от зараза ", се споделя в известието на посолството.

Саул Кисикова, шеф на здравното ведомство в столицата Нур-Султан , съобщи пред осведомителната организация " Казинформ ": " Около 300 души с диагноза пневмония се хоспитализират всеки ден . "

Агенцията също по този начин съобщи, че е имало 1700 случаи на пневмония в цялата страна през юни - повече от два пъти повече от същия месец предходната година.

Казахстан разгласи изключително състояние на 16 март , за да се оправи с разпространяването на Covid-19 . Блокадата бе отстранена на 11 май, само че рестриктивните мерки и карантинните ограничения бяха възобновени в някои региони след скока в случаи на пневмония .

Президентът на Казахстан Касим-Джомарт Токаев съобщи в телевизионно послание в сряда, че обстановката към момента е сериозна и е прекомерно рано да се облекчат рестриктивните мерки.

Той добави, че страната " в действителност е изправена пред втората коронавирусна вълна, съчетана с голям проблем при случаи на пневмония ", съгласно съветската осведомителна организация ТАСС.

Китайското посолство съобщи във вторник, че броят на случаите на Covid-19 в Казахстан е достигнал 49 683 , в това число 264 смъртни случая.

В края на предишния месец чиновници предизвестиха за повишаване на случаите на пневмония .

Кисикова съобщи, че лекарите откриват 600 души дневно със признаци на пневмония, спрямо 80 дневно преди началото на огнището на Covid-19, оповестява основаният в Сингапур уеб страница CNA.

" Всеки ден в града се хоспитализират от 350 до 400 пациенти с Covid-19 или с пневмония ",коментира тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР