Китайското подразделение на Honda Motor и специалистът в областта на

...
Китайското подразделение на Honda Motor и специалистът в областта на
Коментари Харесай

Honda си осигури батерии за около 2.5 милиона електромобила

Китайското поделение на Honda Motor и експертът в региона на създаването и производството на батерийни детайли CATL (Contemporary Amperex Technology Co., Limited) оповестиха, че двете компании са постигнали съглашение за покупката на 123 GWh батерийни детайли за електрически автомобили (около 2.5 млн коли с батерия от 50 kWh) от страна на автомобилния производител в интервала 2024-2030 година.

Поръчката на батериите, които ще бъдат употребявани за предлагани на китайския пазар напълно електрически коли, се явява продължение на съглашението сред Honda и CATL за стратегическо партньорство сред двете компании от 2020 година.

Споразумението за доставка на акумулатори ще обезпечи дълготрайна и постоянна доставка на акумулатори за Honda и нейното напълно ново и 100% електрическо семейство , и ще разреши на двете компании да запазят водещата си позиция в прехода към електронна подвижност.

От CATL и Honda анонсират още, че ще употребяват съответните си преимущества и ще подсилят конкурентното си преимущество, като по този метод ще допринесат за световния блян към електрическата подвижност и упоритостите за въглеродна индиферентност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР