Китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии предлага обособяването на

...
Китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии предлага обособяването на
Коментари Харесай

Китай готви забрана на бензиновите автомобили

Китайското Министерство на индустрията и осведомителните технологии предлага обособяването на специфични зони, в които ще бъде неразрешено придвижването на коли с бензинови мотори, оповестява China Daily. В плана, поместен на уеб страницата на ведомството, се предлага локалните управляващи да проучват фактори като пазарното търсене и равнищата на нездравословните излъчвания преди да решат дали да вземат участие в опита.

През март южнокитайската провинция Хайнан разгласи, че възнамерява да прекрати продажбите на бензинови коли до 2030 година Бурното развиване на индустрията и избухливото увеличение на броя на колите в страната докара до внезапно утежняване на екологичната картина, което тревожи управляващите.

Правителството на Китай насърчава продажбите на електрически автомобили в опит да се оправи със замърсяването на околната среда. Местната автомобилна промишленост обаче се съмнява, че това може да докара до цялостен отвод от обичайните мотори с вътрешно горене поради климатичните разлики и степен на замърсяване по райони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР