Китайско - руските отношения са жизненоважни за съдбата на човечеството,

...
Китайско - руските отношения са жизненоважни за съдбата на човечеството,
Коментари Харесай

Жизненоважни сме за човечеството, позицията ни е основана на истината: Си

" Китайско - съветските връзки са жизненоважни за ориста на човечеството ", съобщи в публично изказване след договарянията си с Путин ръководителят на КНР Си Дзинпин. В новата си роля на световен геополитически водач в своя трети президентски мандат той поддържа съветската позиция за " многополюсен свят ", което значи отказване на американската теория за изключителност.

Си отдели особено внимание на " политическото контролиране на украинската рецесия ", както той назовава войната в някогашната руска република.

Ръководителят на Китай приказва за " примирие " от своята " позиция, учредена на истината ". И изрази убеденост, че се намира от " вярната страна на историята ".

В благозвучие с изказването на домакина си, който подчертава на икономическите измерения на съдействието межуд двете страни, Си също обърна внимание на този аспект в руско-китайския съюз. Той се похвали, че за интервала на неговото водачество в Пекин - 10 години, стокооборотът с Москва е повишен със 116%.

Председателят на КНР назова това " скъп резултат ". Той уточни още, че по време на визитата му в Кремъл са реализирани договорености, които дефинира като " стабилен пакет документи за съдействие до 2030 г ". Така даде да се разбере, че съюзът му с Путин е дълготраен, а не конюктурен.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР