Китайският външен министър Ван И предупреди световните лидери да не

...
Китайският външен министър Ван И предупреди световните лидери да не
Коментари Харесай

Китай ще се бори срещу опитите за независимост на Тайван

Китайският външен министър Ван И предизвести международните водачи да не се намесват в Тайван, като съобщи пред Организация на обединените нации, че Пекин ще предприеме „ решителни стъпки “ с цел да предотврати всякаква външна поддръжка за независимостта на острова, предава DW.

Трябва да се борим със сепаратистки действия за самостоятелност на Тайван с най-твърда решителност и да предприемем най-решителните стъпки, с цел да се противопоставим на външната интервенция “, сподели първият посланик на Китай в тирада на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Според Ван И всеки ход „ за възпрепятстване на обединяването на Китай безусловно ще бъде сплескан от колелата на историята “.

Китай пази претенциите си към Тайван, който се отдели от континента след революция през 1949 година и в този момент има свое лично държавно управление. Скорошно посещаване на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси доста ескалира напрежението сред Вашингтон и Пекин. В петък държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и китайският външен министър Ван И организираха диалози в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации.

По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че американските сили ще пазят Тайван при положение на китайска инвазия. Китай отговори, като предизвести, че Вашингтон не би трябвало да изпраща „ неверни сигнали “, свързани с „ независимостта “ на Тайван.

Само когато Китай бъде изцяло единен, може да има същински мир в Тайванския проток “, сподели Ван И.

Той също по този начин подсети, че държавното управление на КНР е единственото държавно управление, което съставлява цялостен Китай. „ Принципът на едининен Китай се трансформира в съществена норма в интернационалните връзки “, добави министърът.

Силата на държавното управление на континента изолира държавното управление на острова, макар че някои членове на Организация на обединените нации не престават да се ангажират дипломатически с Тайпе.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР