Китайският титан в електронната търговия Alibaba беше санкциониран с рекордна

...
Китайският титан в електронната търговия Alibaba беше санкциониран с рекордна
Коментари Харесай

Alibaba ще влезе в рекордите с най-голяма глоба за монопол

Китайският исполин в електронната търговия Alibaba беше глобен с рекордна санкция от 2,75 милиарда щатски $ от антитръстовите регулатори на китайското държавно управление в събота, оповестиха от Ройтерс, а Държавната администрация за контролиране на пазара съобщи, че компанията е злоупотребила с пазарната си мощ, като не разрешава на продавачите да употребяват други платформи за електронна търговия.

Глобата идва няколко месеца откакто създателят на Alibaba и някогашен изпълнителен шеф на компанията Джак Ма, един от най-богатите хора в Китай, разкритикува китайската регулаторна система, означават от Ройтерс. След мненията на Ма китайските регулатори също по този начин обърнаха внимание на плануваното IPO от 37 милиарда $ от Ant Group, подразделението за интернет финансиране на Alibaba, оповестяват от Ройтерс.

В допълнение към антитръстовата санкция, SAMR съобщи, че Alibaba би трябвало да извърши „ цялостни корекции “, ориентирани към подобряването на спазването и отбраната на правата на потребителите, съгласно новинарската организация. И Ant би трябвало да утвърди превръщане, ръководено от регулаторите, което може да затегне каишката на някои от бизнесите на компанията и да понижи пазарната капитализация, споделиха от Ройтерс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР