Китайският телекомуникационен гигант Хуауей, който е обект на санкции от

...
Китайският телекомуникационен гигант Хуауей, който е обект на санкции от
Коментари Харесай

Хуауей съкращава работни места в САЩ

Китайският телекомуникационен колос „ Хуауей ”, който е обект на наказания от страна на Съединени американски щати поради опасения за връзките си с държавното управление в Пекин, възнамерява да понижи работни места в Съединени американски щати, заяви вестник „ Уол стрийт джърнъл ”.

 © БГНЕС
Съкращенията ще бъдат направени в американските клонове на „ Хуауей ”, занимаващи се с научноизследователска и развойна активност, оповестяват източници, осведомени със обстановката.

На някои от китайските чиновници на компанията е била предоставена опция да запазят работните си места и да се върнат на работа в Китай.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп сложи „ Хуауей ” в по този начин наречения си „ черен лист ”, което значи, че американските компании ще се нуждаят от лиценз за доставка за американски технологии от китайската компания.

„ Хуауей ” е водач в идващото потомство 5G безжична технология и за нея остава възбраната да създава 5G мрежи в Съединени американски щати, а администрацията на Доналд Тръмп се пробва да убеди съдружниците си да създадат същото.

Миналата седмица Монако стана първата европейска страна, която пусна 5G мрежа, основана на технологията „ Хуауей ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР