Китайският технологичен гигант Xiaomi завърши сглобяването на първия инженерен прототип

...
Китайският технологичен гигант Xiaomi завърши сглобяването на първия инженерен прототип
Коментари Харесай

От Xiaomi вече са готови с работещ прототип на електромобил

Китайският софтуерен колос Xiaomi приключи сглобяването на първия инженерен първообраз на своят електрически автомобил. Компанията не крие проектите си за включване в автомобилния отрасъл и даже разгласи, че през 2024 година ще покаже първата си електрическа кола. Според локални медии, инженерите на марката са приключили тестовия електрически автомобил на 28 септември.



След инвестиция от над 10 милиарда евро, компанията има проекти да се утвърди като сериозен състезател в областта на колите и по-конкретно тези с електрическо задвижване. Към момента по плана работят над 1000 индивида, а напълно скоро с е чака да стартира работата по цех в Пекин, който да създава към 300 хиляди автомобила годишно.

Според предходни данни, колата на Xiaomi ще включва напредничави технологии за самостоятелно шофиране, като тестванията на тези системи към този момент е почнало. Компанията има над 140 тестови прототипа за тези системи, в това число BMW 5 Series, BYD Han и други, оборудвани с нужните радари и технологии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР