Китайският технологичен гигант Lenovo отчете по-голям от очакваното ръст на

...
Китайският технологичен гигант Lenovo отчете по-голям от очакваното ръст на
Коментари Харесай

Lenovo с оптимистична прогноза за пазара на персонални компютри

Китайският софтуерен колос Lenovo регистрира по-голям от предстоящото растеж на облагата за последното тримесечие, откакто ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид способстваха за търсенето на компютри, употребявани при работата от у дома, съобщи Ройтерс.

След оповестяването на резултатите акциите на компанията набъбнаха с 9,7%.

Печалбата на най-големият производител на лични компютри в света е повишена с цели 119% до 466 млн. $ през тримесечието, приключило до 30 юни. Очакванията бяха за растеж до 345,23 млн. $, сочат данни на Refinitiv.

За същия интервал приходите на компанията са скочили с 27% на годишна база до 16,9 милиарда. Аналзиаторите чакаха доходи от 16 милиарда $. Компанията също по този начин регистрира марж на чистата облага от 2,8%, който съгласно нея е най-високият от доста години.

От Lenovo обявиха, че  възобновяване на разноските за осведомителни технологии поддържа търсенето и поддържането на по-високи междинни цени на продуктите на компанията, като тя чака общият пазар на лични компютри да продължи да пораства през идващите пет години.

„ Ускорената цифрова и умна промяна сътвори съществени пазарни благоприятни условия в световен мащаб “, разяснява ръководителят и основен изпълнителен шеф на Lenovo Ян Юенцин.

„ Ще продължим да усилваме вложенията си в научноизследователска и развойна активност, като задачата е да ги удвоим в идващите три години “, добави той.

Според анализаторите подкрепеното от пандемията търсене на лични компютри стартира да се забавя, само че дефицитът на съставни елементи като чипове, продължава да провокира опасения за промишлеността.

През второто тримесечие на 2021 година международните доставки на лични компютри са достигнали 82,3 млн. бройки, което съставлява растеж от 13% в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Lenovo е съумяла да усили преднината си в бранша, доставяйки повече от 20 млн. бройки през три следващи тримесечия. Компанията има пазарен дял от 24,4% по отношение на 22,6% за HP и 17% за Dell, демонстрират данните на Canalys.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР