Китайският технологичен гигант и най-големият гейм издател в света иска

...
Китайският технологичен гигант и най-големият гейм издател в света иска
Коментари Харесай

Tencent иска да притежава по-голям дял в Ubisoft

Китайският софтуерен колос и най-големият гейм издател в света желае да има по-голямо дялово присъединяване във френското студио Ubisoft, твърди репортаж на Reuters. Към момента Tencent са притежатели на пет % от дяловете на компанията, само че съгласно източници на медията китайците желаят да се трансфорат в най-големия едноличен собственик на акции на компанията, която все още се прави оценка на близо $6 милиарда

Според източниците на Reuters, представители на китайската компания са посетили Франция през май тази година, където са срещнали с фамилия Гийемо. Tencent желаели да придобият обществено търгувани акции, с което да подкрепят задачата си. Към момента, 80% от дяловете на Ubisoft са благосъстоятелност на обособени акционери на компанията, а фамилия Гийемо държи 15% от дяловете. Tencent търсят още по-голямо наличие на Запад откакто през лятото на предходната година Пекин приключи издаването на лицензи за нови игри на локалните компании. През април тази възбрана беше вдигната, само че лицензите на Tencent и NetEase към момента не са възобновени.

Китайската компания сега има дялово присъединяване в няколко западни студиа, сред които Bohemia Interactive (ArmA), Dontnod Entertainment (Life is Strange), Remedy Entertainment (Alan Wake, Control), Digital Extremes (Warframe), OtherSide Entertainment, Epic Games и други, притежатели са на 80% от акциите на Grinding Gear Games (Path of Exile), имат акции в Activision Blizzard и Ubisoft. Освен това са притежатели на Funcom, Riot Games (League of Legends) и на Sumo Digital (Amnesia: The Dark Descent). След публикуването на новината от страна на Reuters, цената на акциите на Ubisoft и Tencent се подвигна.

В друга вест, обвързвана с Tencent стана ясно, че компанията е влезнала в договаряния с Logitech за работа по облачна портативна подпора, която ще употребява услугите на няколко клауд доставчика. Tencent ще употребяват също по този начин и помощта на Xbox Cloud Gaming и NVIDIA GeForce Now.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР