Китайският техногигант Huawei е подал заявсак за патент на EUV

...
Китайският техногигант Huawei е подал заявсак за патент на EUV
Коментари Харесай

Huawei заяви патент за нов EUV скенер, който да заобиколи санкциите на САЩ

Китайският техногигант Huawei е подал заявсак за патент на EUV литографски скенер, който ще им разреши да създават свои 7-нанометрови чипове, заяви китайският уебсайт MyDrivers.

Това ще разреши на компанията, чийто бизнес отвън Поднебесната империя се срина поради наказания на Съединени американски щати, да ги заобиколи и още веднъж да стане измежду топ-производителите в света.

В момента единствено Intel, Micron, Samsun. SK Hynix и TSMC имат най-модерното съоръжение за произвеждане на чипове, американски, корейски и тайвански компании. И те създават своя версия на EUV скенер. Важно е да се означи, че това не е единственият значим съставен елемент за сполучливо произвеждане на чипове - и Huawei изостава от конкуренцията отвън Китай в доста други връзки.

Компанията остава колос макар загубите на пазарно пространство поради американските наказания. Дори смарт телефоните с марката не престават да се търсят отвън Китай, макар неналичието на Гугъл услуги в тях. Освен в производството на техника, Huawei има съществени потенциали в полупроводниовата промишленост и по тази причина продължава да има над 100 милиарда $ годишни доходи.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР