Китайският стартъп CHJ Automotive представи първия си модел - електрически сити-кар

...
Китайският стартъп CHJ Automotive представи
първия си модел - електрически сити-кар
Коментари Харесай

Тесният електрокар SEV ще вози туристи в Европа и САЩ

Китайският стартъп CHJ Automotive представи първия си модел - електрически сити-кар с име SEV. По дължина е сравним със Smart Fortwo, а по широчина с мотоциклет. Разполагането на пасажерите в машината е тип “спарка ” - един зад различен.

Максималната скорост е 45 км/ч, зарядът на акумулатора стига за пробег от 100 км. Самият батерия тежи едвам 10 кг и лесно може да се смъква и занася до битов елконтакт. Първоначалната концепция за колата е да се отдава чартърен за кратки пътувания на туристи, сходно наемането на колела. Става дума за разходки с дължина до 20 км, като задачата е глобалният пазар.

Компактният градски електрически автомобил SEV има оборудване като същински автомобил. Има изцяло дискова спирачна система, светодиодна оптика, електропакет на огледалата и 16-цолови джанти. Първите снимки на машината са от Париж, Лос-Анжелес и Сан-Франциско, градовете в които се планува употребата на колата.

От компанията декларират, че сити-карът съответства на европейските и американски стандарти за безопасност ECWVTA и FMVSS. Доставчици на комплектации за машината са известните световни компании Bosch, Magna, BASF, Magneri Marelli, BorgWarner, Faurecia и други.

Салонът поема без проблем пасажери с височина до 195 см. Налице са климатик и свързване 4G, а габритите на машината позволяват паркирането на едно място за нормален автомобил на четири SEV.

Продажбите потеглят през 2018-а година при предположителна цена с оглед на субсидиите от към равнище 5000 евро. Компанията CHJ Automotive през септември пусна собствен цех за произвеждане на литиево-йонни батерии в Чанчжоу. Там 20 немски робота Kuka вършат на ден по 200 000 акумулатора Panasonic 18650. Самият сити-кар се сглобява също там в автоматизираната на 90% площадка Factory I. За втория модел на компанията – седеместен хибриден кросовър се строи втори специализиран обект - Factory II.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР