Китайският производител на смартфони Xiaomi очаква да започне масово производство

...
Китайският производител на смартфони Xiaomi очаква да започне масово производство
Коментари Харесай

Xiaomi започва масово производство на автомобили през 2024 г.

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi чака да стартира всеобщо произвеждане на лични електрически транспортни средства през първата половина на 2024 година Това разгласи през днешния ден основният изпълнителен шеф на компанията Лей Дзюн, представен от Си Ен Би Си.

Коментарите му пристигнаха по време на доклад пред вложители, като те доведоха до 5,39% скок на цената на книжата на Xiaomi на борсата в Хонконг.

Компанията разгласи, че ще се включи пазара на електрически коли през март, като разясни, че счита да влага 10 милиарда $ в бизнеса в границите на 10 години. Миналият месец Xiaomi публично записва своя бизнес с електрически транспортни средства и заяви, че подразделението е влезнало в „ основна фаза на разработка “. Тогава от компанията обявиха, че подразделението Xiaomi EV разполага с 300 чиновници и че е ръководено непосредствено от Дзюн.

Китайският пазар на електрически коли става все по-конкурентен. През януари Baidu, която е китайският аналог на Гугъл, също даде начало на своя компания за електрически коли. Когато Xiaomi показа първия си електромобил, той ще би трябвало да се изправи против локалните NIo, Xpeng, Li Auto и Byd, както и против американската Tesla.

Китайският пазар на електрически транспортни средства се радва на държавна поддръжка от няколко години, което подкрепя бързия напредък на промишлеността. Макар че напоследък тази поддръжка бе понижена, пазарът продължава да пораства.

Фирмата за изследване на пазара Canalys предвижда, че през 2021 година в Китай ще бъдат продадени 1,9 млн. електрически транспортни средства, което съставлява 51% растеж на годишна база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР