Китайският производител на смартфони Huawei представи следващото поколение чипове Kirin

...
Китайският производител на смартфони Huawei представи следващото поколение чипове Kirin
Коментари Харесай

Новият чип на Huawei Kirin 990 5G е по-умен и по-бърз

Китайският производител на смарт телефони „ Huawei " показа идващото потомство чипове „ Kirin 990 5G " по едно и също време на ревюто за битова електроника в Берлин и в Пекин, съобщи " Радио Китай ".

В речта си шефът на отдела за гаджети Ричард Ю сподели пред пресата, че чипът е с повече преимущества от другите системи на кристали (SoC), тъй като има вграден 5G модем, до момента в който противниците му като Qualcomm Snapdragon 855, разчитат на спомагателен чип, с цел да поддържат 5G.

„ Kirin 990 е освен SoC и 5G модем дружно. Новият чип употребява по-малко сила и генерира по-малко топлота по време на работа ", сподели представител на Huawei.

„ Kirin 990 5G " съдържа 10,3 милиарда полупроводника. Освен това разполага с три AI ядра, две по-големи и едно по-малко. Смартфонът употребява дребното ядро за по-прости интервенции, с цел да пести батерия, в същото време прибягва до по-големите при по-сложни задания.

„ Huawei " показва силата на новия си чип в Пекин. Компанията сподели функционалността за различаване на разположение в задвижвано от „ Kirin 990 " устройство, което работи, когато индивидът се намира на 4 м разстояние от телефона, два пъти повече спрямо сегашния артикул на „ Apple ".

Смартфоните с новия чип вършат по-хубави фотоси и могат да снимат видео с 4К резолюция.

На събитието Huawei даде да се разбере, че Kirin 990 е част от идващия им смарт телефон Mate 30, който ще бъде показан на 19 септември в Мюнхен. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР