Китайският президент Си Цзинпин ще произнесе във вторник важна реч

...
Китайският президент Си Цзинпин ще произнесе във вторник важна реч
Коментари Харесай

Си Цзинпин ще държи реч във вторник

Китайският президент Си Цзинпин ще произнесе във вторник значима тирада по случай 40 години от началото на промените в Китай и отварянето на азиатската страна, съобщи китайската държавна информационна организация Синхуа, представена от Ройтерс.

Си ще приказва на конференция, която ще се състои в постройката на китайския парламент, оповестява през днешния ден Синхуа. Ройтерс отбелязва, че известието съответствува с това, което по-рано са били споделили и дипломатически източници.

През 1978 година някогашният водач Дън Сяопин инициира исторически промени в Китай и отваряне на азиатската страна към света. Те са последвани от поредност буржоазен опити, извели огромна част от Китай от бедността и трансформирали го в икономическа мощ, отбелязва Ройтерс.

Търговската война на Пекин със Съединени американски щати кара някои китайски бизнесмени, държавни съветници и мозъчни тръстове да приканват за по-ускорени промени във втората по величина международна стопанска система и освобождение на частния бранш, който е задушаван от държавен надзор, добавя Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР