Китайският президент Си Цзинпин поздрави новоизбрания президент на САЩ Джо

...
Китайският президент Си Цзинпин поздрави новоизбрания президент на САЩ Джо
Коментари Харесай

Китайският президент поздрави Джо Байдън за избирането му

Китайският президент Си Цзинпин поздрави новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и изрази вяра за взаимноизгодно съдействие на фона на сегашната конюнктура на спорове в търговията, технологиите и сигурността, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Китай е една от страните, които последни поздравиха Байдън за изборната му победа на президентските избори от 3 ноември. Според някои коментатори това се дължи на обстоятелството, че Пекин не желае да обтегне връзките си с президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, който не се е признал за надвит.

В приветственото обръщение до Байдън китайският водач споделя, че виталните и постоянни връзки са "общото очакване на интернационалната общественост ", заяви организация Синхуа. "Надяваме се двете страни да поддържат връзки без спорове и борби в дух на взаимно почитание и взаимноизгодно съдействие, ще наблегнат на съдействието, ще управляват различията и ще насърчат витално и устойчиво развиване на китайско-американските връзки ", се споделя в посланието.

Китайският вицепрезидент Ван Цишан поздрави определената за вицепрезидентка на Съединени американски щати Камала Харис, заяви Синхуа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР