Китайският президент Си Цзинпин обеща намаляване на митата за автомобили

...
Китайският президент Си Цзинпин обеща намаляване на митата за автомобили
Коментари Харесай

Си Дзинпин обеща отваряне на китайската икономика

Китайският президент Си Цзинпин даде обещание понижаване на митата за коли тази година и други стъпки, с цел да се отвори втората стопанска система в света “все по-широко “. Намеренията бяха огласени пред стопански конгрес в Боао в миг, когато Пекин и Вашингтон са на ръба на комерсиална война.

От няколко седмици Съединени американски щати и Китай си разменят оповестяването на наказателни мита за импорт на артикули и бъдещи такси върху артикули за стотици милиарди долари, което изнервя пазарите.

Без да загатва директно настояванията на американския президент Доналд Тръмп, китайският президент сподели, че Пекин „ не търси търговски остатък “, и се надява да усили вноса.

Обещавайки „ нова фаза в отварянето “, той сподели, че Китай „ доста ще понижи “ митата за коли и други артикули през тази година, ще предприеме ограничения за либерализиране на вложенията в автомобилостроенето, и за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност – всичките тези сфери са отпред на американския лист с условия, съобщи БГНЕС.

„ Икономическата глобализация е необратима наклонност на времето “, добави Си Цзинпин.

„ Вратата на отварянето на Китай няма да се затвори, ще се отваря все по-широко и по-широко “, сподели още президентът, само че не влезе в елементи и не загатна съответна дата, когато измененията ще стартират да работят.

Митата за колите бяха сърцевината на известие в Twitter на Тръмп от понеделник. „ Когато кола бъде изпратена от Китай в Съединени американски щати, митото, което би трябвало да се заплати, е 2 ½ %. Когато кола бъде изпратена в Китай от Съединените щати, митото, което би трябвало да се заплати, е 26% “, написа Тръмп. “Това звучи ли като свободна и почтена търговия. Не, това звучи като ГЛУПАВА ТЪРГОВИЯ – и продължава от години. “

Изпълнителният шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард приветства желанията на китайския водач за отваряне на стопанската система на страната.

Досега Пекин ограничаваше непознатата благосъстоятелност в автомобилния бранш, което принуждаваше задграничните компании да партнират с китайски компании и да споделят своите технологии. Си Цзинпин даде обещание рестриктивните мерки да бъдат либерализирани, казвайки, че „ бързо да облекчи рестриктивните мерки върху задграничните акционерни участия, изключително рестриктивните мерки върху задграничните вложения в автомобилната промишленост ".

Президентът също по този начин даде обещание взимането на съответни ограничения за превъзмогване на опасенията по отношение на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност.

" Тази година ще реорганизираме държавната работа за интелектуална благосъстоятелност, с цел да укрепим правоприлагането ", сподели той на форума.

" Ние насърчаваме китайските и задграничните компании да реализират естествен механически продан и съдействие, с цел да защитят законните права на интелектуална благосъстоятелност на задгранично финансираните предприятия в Китай ", сподели той.

Обещанията за коли и ИП бяха съпроводени от заричане да прокара промени в бранша на финансовите услуги, което ще докара до повече задгранично присъединяване - промени, оповестени за първи път предходната година.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР