Китайският президент Си Цзинпин изнесе пламенна националистическа заключителна реч пред

...
Китайският президент Си Цзинпин изнесе пламенна националистическа заключителна реч пред
Коментари Харесай

Само социализмът можел да спаси Китай

Китайският президент Си Цзинпин изнесе пламенна националистическа заключителна тирада пред китайския парламент, определяйки Китай като изгряваща международна мощ .

Си е подчертал, че " постигането на цялостно единение " е " груповата вяра на целия китайски народ " и всеки опит той да бъде разграничен бил " жертван на неуспех ".

Речта беше изрично предизвестие против какъвто и да е опит за фракционизъм от места като Тайван и Хонконг .

 По образеца на Мао президентът на Китай още веднъж става доживотен
По образеца на Мао президентът на Китай още веднъж става доживотен

Целенасочено се основава фетиш към личността на Си Цзинпин

Китайският президент също по този начин предизвести, че Китай не може да изпада в блаженство по отношение на постигнатото си развиване.

Си Цзинпин стана президент през 2013 година, а в този момент наподобява допустимо да управлява Китай пожизнено, откакто Националният национален конгрес, който е марионетен орган с фиктивна власт, гласоподава за премахването на ограничаването в конституцията от два мандата за един президент.

Сега Си е считан за най-могъщия китайски водач от Мао Цзедун насам , като в допълнение циментира позициите си, като назначи доста от главните си съдружници на управителни постове.

В речта си пред Националния национален конгрес Си Цзинпин подчертал огромните достижения в историята на Китай, като изобретяването на барута и писанията на Конфуций .

Той обрисувал личната си грандиозна визия за Китай, изтъквайки, че историята е потвърдила, че " единствено социализмът може да избави Китай ".

Китайският народ, съобщи той, " има духа да води кървавата борба против враговете ни до самия край ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР