Китайският президент Си Цзинпин и руският президент Владимир Путин завършиха

...
Китайският президент Си Цзинпин и руският президент Владимир Путин завършиха
Коментари Харесай

Москва и Пекин засилват стратегическото си партньорство

Китайският президент Си Цзинпин и съветският президент Владимир Путин приключиха двудневните си диалози с топли думи за другарството сред Китай и Русия и взаимни рецензии към Запада, само че без признаци за дипломатически пробив по въпроса за Украйна. Двамата водачи се назоваха един-друг " безценен другар ", дадоха обещание икономическо съдействие и окачествиха връзките на страните си като най-хубавите, които в миналото са били.

За войната Си Цзинпин бе сбит, означи, че страната му има „ безпристрастна позиция “ и постоянно поддържа мира и разговора.

 
По въпроса за украинската рецесия, Китай постоянно се е придържал към задачата и правилата на Хартата на Организация на обединените нации, към справедлива и безпристрастна позиция, интензивно е насърчавал мира и договарянията. Винаги сме заставали на страната на мира и разговора, от вярната страна на историята.  
Си Цзинпин, президент на Китай

В отговор Белият дом разяснява, че позицията на Китай не е безпристрастна, и прикани Пекин да окаже напън върху Русия да се изтегли от суверенната територия на Украйна, с цел да се постави завършек на войната.

 
Ако в този момент Китай желае да играе градивна роля в този спор, тогава би трябвало да притисне Русия да изтегли войските си от Украйна и нейната суверенна територия. Китай би трябвало да призове президента Путин да спре бомбардировките на градове, лечебни заведения и учебни заведения, да приключи военните закононарушения и зверствата, и да постави завършек на войната.
Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност на САЩ 

Си и Путин, представящи се за контраст на американската мощност, упрекнаха Вашингтон, че " подкопава " интернационалната сигурност, с цел да резервира " военното си предимство ".

В взаимно изявление те показаха като образец, че Съединени американски щати се стремят да разположат " противоракетна защита " в някои елементи на света и " ракети със междинен и дребен обхват " в Азиатско-тихоокеанския район и Европа.

 
Ние би трябвало да имаме по-близко съдействие с Русия, тъй като и двете страни усещат стратегическите закани от Съединените щати, както и системата на НАТО за високотехнологично въздържане. Сега връзките сред Китай и Русия са равни. Това акцентира правилото на самостоятелност и самостоятелност. В противоположен случай с двете страни може да бъде злоупотребено от трета страна, да се стигне до по-голяма борба, и даже до трета международна война със Съединените щати.
Ван Ивей, шеф на института по интернационалните въпроси към университета Ренмин 

" Търговското и икономическото съдействие е приоритет в руско-китайските връзки ", сподели Путин и добави, че чака през 2023 година комерсиалният стокообмен да надвиши 200 милиарда $.

Двамата водачи се договориха да строят гигантския газопровод " Силата на Сибир 2 ", който ще свърже сибирските газови залежи през Монголия със Северозападен Китай. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР