Китайският президент Си Дзинпин каза в понеделник, че Пекин ще

...
Китайският президент Си Дзинпин каза в понеделник, че Пекин ще
Коментари Харесай

ПОДКРЕПА ОТ ПЕКИН: Китай ще работи с Русия за насърчаване на многополюсен свят: Си Дзинпин

Китайският президент Си Дзинпин сподели в понеделник, че Пекин ще работи с Русия за „ поощряване на многополюсен свят “.

По време на деветото си посещаване в Русия, откогато беше определен за първи път през 2013 година, Си сподели: „ Китай ще работи с Русия за поддържане на същински мултилатерализъм, за поощряване на многополюсен свят и по-голяма народна власт в интернационалните връзки и ще помогне да създадем световното ръководство по-справедливо и обективен. "

69-годишният Си кацна на московското летище Внуково за тридневно публично пътешестване до Русия, първото му откогато Русия стартира война против Украйна предходната година.

Той обаче е разговарял няколко пъти с съветския си сътрудник Владимир Путин предходната година.

„ Растежът на китайско-руските връзки освен донесе осезаеми изгоди за двата народа, само че също по този начин направи значим принос за развиването и напредъка на света “, сподели китайският президент, съгласно китайския ежедневник Global Times, тъкмо както двустранните търговията сред Китай и Русия набъбна до към 190 милиарда $ предходната година.

„ Уверен съм, че визитата ще докара до ползотворни резултати и ще даде нов подтик на здравия и постоянен напредък на китайско-руското изцяло стратегическо партньорство за съгласуваност за новата епоха “, сподели Си.

Наричайки Русия „ другарски комшия “, Си сподели: „ За мен е огромно наслаждение още веднъж да стъпя на земя на Русия (за) да направя държавно посещаване в Руската федерация по покана на президента Владимир Путин “.

Всички погледи са ориентирани към срещите на Си с Путин, защото войната на Москва против Киев продължава повече от година.

Миналия месец китайското външно министерство разгласява изказване, в което се изброява позицията на Пекин по отношение на политическото споразумяване на войната в Украйна, където са изброени 12 точки, в това число ценене на суверенитета на всички страни, преустановяване на военните дейности, обновяване на мирните договаряния и разрешаване на филантропичната рецесия в районът.

Планът също по този начин приканва за опазване на сигурността на атомните електроцентрали, улеснение на износа на зърно и прекъсване на едностранните наказания, отбелязвайки, че „ разговорът и договарянията са единственото жизнеспособно решение на рецесията в Украйна “.

Преди пътуването си Си разказа визитата си в Москва като „ странствуване на другарство, съдействие и мир “.

„ Очаквам с неспокойствие да работим с президента Путин за взаимно приемане на нова визия, нов проект и нови ограничения за напредък на китайско-руското всеобхватно стратегическо партньорство за съгласуваност “, сподели той в публикация, оповестена в съветски медии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР