Китайският посланик във Великобритания заяви, че правителството няма да седи

...
Китайският посланик във Великобритания заяви, че правителството няма да седи
Коментари Харесай

Китай се намесва в Хонконг когато е нужно и противодейства на митата на Тръмп

Китайският дипломат във Англия съобщи, че държавното управление няма да " седи със скръстени ръце ", в случай че обстановката в Хонконг продължи да се утежнява след повече от два месеца съвсем ежедневни улични митинги.

Лиу Сяомин съобщи, че екстремистите, маскиращи се като деятели за народна власт, дърпат Хонконг " по рисков път ", оповестява АП. Ако митингите станат " неконтролируеми, централното държавно управление няма да седи със скръстени ръце и да гледа ".

" Имаме задоволително решения и задоволително власт в границите на главния закон, с цел да потушим бързо всички безредици. Надяваме се, че всичко това ще приключи по спретнат метод. Междувременно сме изцяло готови за най-лошото ", добавя Сяомин.

Протестите, които започнаха при започване на юни, сковаха елементи от територията, в това число интернационалното летище, и доведоха до стотици арести.
 Китай съпостави протестиращи в Хонконг с терористи и разположи техника в Шенжен
Китай съпостави протестиращи в Хонконг с терористи и разположи техника в Шенжен

Китайските държавни медии не стопират да приканват за по-сериозни дейности и за справяне с митингите

Сяомин не се впуска в детайлности по отношение на ограниченията , които Пекин може да предприеме, или по кое време обстановката може да бъде оценена като излязла отвън надзор .

Пекин не изключва изпращането на войски , макар че множеството наблюдаващи считат това за малко евентуално. Той предизвести всички други страни да спрат да се месят . " Не можем да приемем никаква интервенция във вътрешните работи на Хонконг ".

Говорителят на полицията Це Чун Чун разяснява, че някои от протестиращите употребяват катапулти , за да стрелят с железни топки и мрамор по полицията . Полицаите дадоха отговор със сълзотворен газ и " минимална приложимост на мощ ", изяснява той.

Полицията поддържа контролно-пропускателни пунктове на летището и лимитира достъпа до оборудванията единствено за тези с документи за пътешестване, разяснява Це на всекидневен брифинг. Макар да признава за някои недоволства за потреблението на сълзотворен газ и други нападателни полицейски тактики в жилищните региони, Це добавя, че полицията в никакъв случай не желае да подхваща сходни ограничения и го прави единствено когато е подходящо .

" Надяваме се всички да се причислят към нас за възобновяване и реда в обществото ", прибавя Це Чун Чун.
 Китай дефинира обстановката в Хонконг като Западна цветна гражданска война
Китай дефинира обстановката в Хонконг като Западна цветна гражданска война

Пекин ускорява връзки с Москва и няма да не помни помощта й при образуването на КНР

Всичко това оказва въздействие върху към този момент сложната икономическа обстановка за центъра за финансови услуги и експорт, като прогнозата за стопански напредък за годината се намали от 1% до 0%, разгласи градският финансов секретар Пол Чан.

" Във вътрешен проект последните обществени произшествия засегнаха търговията на дребно, заведенията за хранене и туризма, като нанесоха още един удар върху така и така слабата стопанска система и повлияха и на интернационалния имидж на Хонконг ", изяснява Чан.

Общо 29 страни са издали предизвестия за сигурност при пътешестване в Хонконг, а интернационалните организации за кредитен рейтинг също са изразили угриженост по отношение на обстановката на територията, добавя той.
 Тръмп предложения
Тръмп предложения " страхотния водач " Си Дзинпин на среща през Туитър

Тръмп упрекна централната банка за тържищата и страха от криза, казусът не е Китай

Пекин ще предприеме неуточнени " нужни ограничения за противопоставяне ", декларира държавното управление на Китай в едно изречение. Не се оповестяват детайлности и няма никакви индикативни проекти за търговски договаряния във Вашингтон през септември.

Нарастващото напрежение изнервя финансовите пазари , които се тревожат, че международната стопанска система ще се насочи към криза .

Китайското известие не загатва решението на Тръмп в сряда да отсрочи митата за към 60% от плануваните артикули до 15 декември .

Търговията сред двете най-големи световни стопански системи се срина , като удари снабдители на артикули от здравно съоръжение до соя и заплашва загуби на работни места. Китайският импорт на американски артикули падна с 19% по отношение на година по-рано през юли. Износът за Съединените щати понижава с 6,5%.

Пекин все още удължава наказванията за американските компании, като забавя митническо освобождение за техни артикули и забавя издаването на лицензи във финансови и други области.

Съединени американски щати упреква Китай, че краде или притиска компании да предават технологии и погрешно субсидира своите промишлености. Съединени американски щати, Япония, Европа и други сътрудници се оплакват от китайските проекти за основаване на ръководени от държавното управление световни съперници в региона на роботиката, електрическите коли и други технологии и нарушават отговорностите на Пекин за отворен пазар.
 Тръмп реши да отсрочи някои мита за китайски артикули
Тръмп реши да отсрочи някои мита за китайски артикули

Заради " здраве, сигурност, национална сигурност и други фактори "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР