Китайският пазар за електронна търговия е оценен на 2 трилиона

...
Китайският пазар за електронна търговия е оценен на 2 трилиона
Коментари Харесай

Защо Amazon не оцеля в Китай

Китайският пазар за електронна търговия е оценен на 2 трилиона $ през 2022 година, съгласно данните от GlobalData, представени от CNBC. Освен това, страната има бързо растяща междинна класа, което я прави прелъстителен пазар за американски компании. И все пак, Amazon не съумя да оцелее на този пазар. Въпросът е за какво.

Amazon навлезе на китайския пазар през 2004 година посредством придобиване за $75 милиона на Joyo.com - онлайн продавач на книги и медии. Съвместното дружество се преименува на Amazon China в домейна Amazon.cn през 2011-а.

Гигантите Alibaba Group и JD.com, които имат и ръководят едни от най-големите и надеждни уеб сайтове за електронна търговия от бизнес към консуматор в страната, се оказаха страхотни съперници, които съумяха да надвият Amazon в Китай.

Наред с други аргументи, системите за извършване на покупки, заплащане и доставка на двете компании се оказаха по-добре настроени към усетите на китайските консуматори.

В по-ранните си години Amazon наложи своите оферти за електронни четци и таблети, само че комплицираният развой на регулаторно утвърждение в Китай забави дебюта им, което също попречва растежа на колоса за електронна търговия в Съединени американски щати.

Между 2011-а и 2012 година пазарният дял на Amazon се движеше в диапазона към 15%, само че по-късно падна до по-малко от 1%, съгласно iResearch.

Amazon публично затвори своя онлайн пазар в Китай през юли 2019 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР