Китайският мрежови оператор Чайна телеком (China Telecom) обяви началото на

...
Китайският мрежови оператор Чайна телеком (China Telecom) обяви началото на
Коментари Харесай

Китай тества 5G мобилна мрежа в 17 града

Китайският мрежови оператор Чайна телеком (China Telecom) разгласи началото на проби на мрежа пето потомство 5 Джи (5G) в 17 града в страната, съобщи ТАСС.

Според известие на компанията тези ограничения са ориентирани към ускорение на стартирането в употреба на технологията в Китай.
Ръководителят на компанията Ян Цзе, представен от вестник " Чайна дейли ", посочи, че задачата на тестванията е " да се даде подтик и да се обезпечи водачеството на компанията в конкуренцията за комерсиализацията на технологията ". Сроковете и градовете, в които ще се състои тестовото стартиране на мрежата, не се показват, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите на Ян Цзе Чайна телеком също по този начин възнамерява да сътвори новаторски центрове 5 Джи за ускорено проучване и разработка в областта на информационните технологии от това потомство.

Според прогнозите на консултантската компания Ърнест и Янг (Ernst & Young - EY) до 2025 година в Китай ще има над 576 милиона ползватели на 5 Джи мрежата, което е над 40 % от общия брой на ползвателите в света.
Освен Чайна телеком интензивно създават 5 Джи мрежата в Китай и други китайски оператори като Чайна мобайл (China Mobile) и Чайна юником (China Unicom
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР