Китайският концерн Great Wall започна производството на иновативния 9-степенен преселективен

...
Китайският концерн Great Wall започна производството на иновативния 9-степенен преселективен
Коментари Харесай

Дори VAG няма такава: Great Wall пусна иновативна деветстепенна роботизирана трансмисия

Китайският тръст Great Wall стартира производството на новаторския 9-степенен преселективен „ робот “ 9DCT. Скоростната кутия ще работи взаимно с най-новия модулен двулитров четирицилиндров турбомотор 4N20. Възможно е в трансмисията да се интегрира и електрически мотор с мощ до 163 конски сили.

Предселективният „ робот “ 9DCT е с два мокри съединителя и последователно ще размени седемстепенната роботизирана скоростна кутия, позната от кросоувърите Haval F7/F7x на моделите Great Wall.

Сред преимуществата на деветлентовия елемент пред остарялата трансмисия са 7-те % понижен разход на гориво, 10-те % по-ниско тегло, способността за „ асимилиране “ на един и половина пъти повече въртящ миг.

 Дори VAG няма такава: Great Wall пусна новаторска деветстепенна роботизирана трансмисия

По-компактните размери също са в интерес на новата трансмисия - 9DCT е по-малка от 7DCT с 36 %. Освен това в новия 9-степенен „ робот “ може да се вгради електрически мотор, който ще разреши на трансмисията да се употребява и за хибридни модели.

Що се отнася до ресурса, от Great Wall споделят следното: " Непрекъснатата работа на " робота " е обезпечена по време на цикъл от 580 хиляди промени на всяка предавка. " Турбодвигателят GW4N20 пък се предлага в две версии.

Изходната мощ е 204 конски сили (320 Нм при 1500-4000 об/мин) или 245 конски сили (385 Нм при 1750-4000 об/мин). И двата елемента са модулни, бензинови, с непосредствено впръскване на горивото и с работен размер от 2,0 литра.
 Дори VAG няма такава: Great Wall пусна новаторска деветстепенна роботизирана трансмисия

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР