Китайският гигант за смартфони Xiaomi ще построи завод, който може

...
Китайският гигант за смартфони Xiaomi ще построи завод, който може
Коментари Харесай

Xiaomi ще произвежда коли в Пекин

Китайският колос за смарт телефони Xiaomi ще построи цех, който може да създаде до 300 хиляди коли годишно в Пекин, съобщи „ Ройтерс “.

Фабриката ще бъде конструирана в две етапи, а марката ще построи и централа за подразделението за електрически транспортни средства, както и офиси за продажби и проучвания в Пекинската зона за икономическо и софтуерно развиване, заяви организацията за икономическо развиване Beijing E-Town в формалния си акаунт в WeChat.

Оттам показаха, че чакат заводът да доближи всеобщо произвеждане през 2024 година – цел, оповестена и от основния изпълнителен шеф на Xiaomi през октомври, написа „ Ройтерс “.

През март компанията заяви за желанията си да влага 10 милиарда $ в нова дивизия за е-коли в границите на 10 години. Бизнес регистрацията на подразделението за транспортни средства на ток на Xiaomi завърши в края на август.

Компанията отваря хиляди магазини, с цел да подтиква растежа на вътрешните продажби за бизнеса си със смарт телефони, само че в последна сметка има желание да употребява тези обекти и като канал за проектите си за продажба на електрически коли.

По-рано през годината стана ясно, че Xiaomi EV има 300 чиновници и е ръководена непосредствено от изпълнителния шеф Лей Джун.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР