Китайският гигант Huawei демонстрира в понеделник два свързани помежду си

...
Китайският гигант Huawei демонстрира в понеделник два свързани помежду си
Коментари Харесай

Huawei представи AI процесора Ascend 910 с производителност до 512 TFLOPS

Китайският колос Huawei показва в понеделник два свързани между тях продукта от сферата на AI технологиите и машинното образование. Първият артикул е хардуерен – това е профилираният сървърен процесор Ascend 910 за облачни калкулации за логаритмите с детайли на изкуствен интелект. Вторият е софтуерен артикул – средата за създаване на ИИ приложения Mindspore.

Първата информация за новата серия ИИ процесори Ascend китайският софтуерен колос показа през есента на предходната година. Тогава бе обявено, че първите представители на новата серия ще станат чиповете Ascend 910 и Ascend 310. Първият е предопределен за създаване на дата центрове от ново потомство, а вторият – за безпилотни коли, смарт телефони и други сходни. Днес Huawei заяви някои механически детайлности за Ascend 910.

Информация за процесорната архитектура няма, само че бе оповестена продуктивността. При калкулации с плаваща запетая изчислителната мощ е 256 терафлопса, а при целочислените калкулации – 512 терафлопса. За работата на този чип е належащо 310 W зареждане, което е значително по-малко от 350-те W, за които се говореше предходната година.

 Huawei показа AI процесора Ascend 910 с продуктивност до 512 TFLOPS

Huawei съобщи, че Ascend 910 може за броени минути да образова мощни невронни мрежи и доста превъзхожда конкуренцията при обработката на доста огромни масиви данни. Производителят добавя, че новият чип предлага по-голяма изчислителна мощ от който и да било различен ИИ процесор към сегашен ден.

Фреймуъркът MindSpore е предопределен за работа с процесора Ascend 910 и дружно с новия чип може да образова невронните мрежи двойно по-бързо от решенията с библиотеката Гугъл TensorFlow. От 2020 година MindSpore става Open Source план.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР