Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа

...
Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Китайският фонд за дялови инвестиции ще вложи в Централна и Източна Европа 1 млрд. долара

Китайският фонд за дялови вложения в Централна и Източна Европа (China-CEE Investment Cooperation Fund) ще влага в района 1 милиарда $. Това стана ясно на среща сред заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и Сун Гуйин, изпълнителен шеф на China-CEE Management и заместник-генерален шеф на отдел „ Управление на вложенията “ на Китайската Ексим банка. Към момента фондът набира капитал за постигане на общата сума, като към този момент е обезпеченото финансиране в размер на 800 млн. щ. д. от няколко източника.

Това е второ набиране на капитал за фонда, които към този момент са вложили 435 млн. $ в 5 страни от района, една от които е и България. „ Много сме удовлетворени от планът, който имаме в страната ви, тъй че се надяваме да набележим нови благоприятни условия за партньорство като ползата ни е най-вече към частния бранш “, изясни Сун Гуйин.

Зам.-министър Манолев акцентира, че могат да разчитат на цялостно съдействие от страна на Министерството на стопанската система за всяка самодейност, която ще помогне за стопански напредък и развиването на бизнеса в България. „ Страната ни може да предложи политическа и икономическа непоклатимост, и редица насърчителни ограничения за вложения “, добави още той. По думите му в страната ни оперират редица капиталови фонда, а предварителната информация демонстрира, че 5 нови се приготвят да започват до края на годината. „ Конкуренцията е сериозна, само че и потребността от такива принадлежности в редица браншове на българската стопанска система са съществени “, добави Александър Манолев. Като браншове с капацитет за партньорство бяха коментирани осведомителните и информационните технологии, селското стопанство, автомобилостроенето и други
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР